Fra én økonomisk krise til den næste. I håndboldklubben Randers HK er coronapandemien nu skyld i, at der igen skal kæmpes for at få penge i kassen.

Ifølge bestyrelsesformand Henrik Schaar 'kommer corona-situationen på det værst tænkelige tidspunkt for os'.

Sådan forklarer han til Randers Amtsavis, efter at håndboldklubben så sent som i december undgik en lukning ved i sidste øjeblik at sælge folkeaktier til tre millioner kroner.

»Vi er lige gået fra en overlevelseskamp, som handlede om at få lukket et økonomisk hul og sænke omkostningerne. Men vi er presset på omsætningen og skal have nogle indtægter løbet ind for at kunne komme videre. Den kamp er lige så vigtig som den, vi lige har været igennem,« siger Henrik Schaar til Randers Amtsavis.

Han fortæller videre, at mere end 80 procent af omsætningen kommer fra sponsorindtægter. Det marked er blevet hårdt udfordret af nedlukningen af det danske samfund, der har presset danske virksomheder. Og så sidder sponsorater ikke løst.

Planen var desuden også at generobre nogle af de sponsorer, der har forladt klubben gennem de seneste år, men det arbejde er altså også besværliggjort af coronakrisen.

Randers HK-formanden satser på, at den opbakning fra nærmiljøet, der kom i december ved den seneste økonomiske krise, trods alt kan findes frem igen.

Klubben har vundet DM-guld én gang og har ligeledes vundet pokalturneringen en enkelt gang. Klubben blev stiftet så i 1996.