(opdateret med udtalelse fra Skjern Håndbolds assistenttræner Henrik Kronborg klokken 14.08)

 

Ekslandsholdsspilleren Kasper Søndergaard sigter mod et hurtigt comeback på håndboldbanen efter han tirsdag uden forudgående varsel besvimede i sit hjem.

»Jeg har det fint igen, og det havde jeg egentlig også i går,« siger Kasper Søndergaard, der sad udenfor, da hans klub Skjern Håndbold onsdag aften besejrede Aalborg Håndbolds regerende danske mestre 31-29 og dermed konsoliderede sin førsteplads i 888 Ligaen.

36-årige Kasper Søndergaard kalder uheldet for 'noget værre noget'.

»Tirsdag eftermiddag skulle jeg gå fra sofaen og ud i køkkenet i mit hjem. Og så besvimede jeg. Jeg ved ikke hvorfor. Min egen teori er, at jeg måske rejste mig lidt for hurtigt og at der i situationen ikke kom tilstrækkeligt meget blod til hjernen. Jeg tror, at alle har prøvet, at det et kort øjeblik kan sortne for øjnene og man bliver svimmel. I dette tilfælde blev jeg bare lidt mere svimmel,« siger Kasper Søndergaard og tilføjer:

»Det er ikke noget, jeg har prøvet tidligere, og det er det, der er det mærkelige.«

Kasper Søndergaard var alene hjemme, da uheldet skete.

»Min kone var heldigvis på arbejde, mens mine unger var i henholdsvis børnehave og vuggestue. Det var fint, at der ikke var nogen, der så mit uheld. Så undgik de at få den forskrækkelse,« siger Kasper Søndergaard, der efterfølgende er blevet tjekket hos sin læge.

»Hjerte og blodtryk er blevet set undersøgt. Jeg fejler intet. Faktisk er jeg helt rask. Heldigvis,« siger han.

Kasper Søndergaard lægger dog ikke skjul på, at uheldet, hvori han pådrog sig en kæmpe flænge, der måtte syes med flere sting, har forskrækket ham.

»Men anderledes kan det vel ikke være, når der er blod og man har pådraget sig en stor flænge i panden,« siger Kasper Søndergaard, der fortæller, at det var Skjerns klublæge, der insisterede på, at han ikke skulle være med mod Aalborg.

»Da jeg føler mig okay igen, ville jeg gerne have spillet mod Aalborg. Forhåbentlig er jeg klar til vores ligakamp på lørdag mod HC Midtjylland. Den vil jeg altså rigtig gerne spille – med mindre altså jeg skulle få hovedpine. Men det kan jeg altså ikke forestille mig, at jeg får,« siger Kasper Søndergaard.

Ifølge Skjern Håndbolds assistenttræner Henrik Kronborg klarede Kasper Søndergaard torsdag formiddags trænings i det vestjyske fint.

»Han lavede lidt styrketræning og det gik efter planen. Nu får vi lige en læge til at tjekke ham en ekstra gang fredag, og så regner vi med at han er klar til kamp lørdag,« siger Henrik Kronborg.

Kasper Søndergaard meddelte tidligere i dette efterår, at han ikke længere står til rådighed for DHF's mandlige landshold, hvorpå han har spillet 183 kampe og været med til at føre frem til såvel EM- som OL-guld.