Lyt til artiklen

Ulrik Wilbek, sportschef i Dansk Håndbold Forbund, forklarer nu for første gang, hvorfor DHF søndag valgte at stoppe samarbejdet med kvindelandstræner Jan Pytlick.+

I et interview med TV2 forsøger Wilbek at afdramatisere situationen og fastholder, at der ikke er tale om en decideret fyring af Pytlick, men derimod skulle beslutningen være sket i enighed mellem parterne. Selvom Jan Pytlick ved flere lejligheder har afvist, at han ville trække sig fra posten.

»Man kan jo også komme dertil, at nu er det nok. Og i virkeligheden handler det her jo om, at vi har haft og har en fantastisk dygtig mand i det her job, som bare har været der i 15 år, og nogle gange så bliver 15 år bare rigtig lang tid, og det er min udlægning af, hvad der er gået lidt galt her. Det er simpelthen, at det har været en rigtig lang periode, og nu er vi nået frem til at stoppe samarbejde et år før, end vi ellers skulle have gjort,« forklarer Wilbek til TV2.

Ulrik Wilbek forklarer, at mindstekravet til denne måneds EM-slutrunde var en sjetteplads til Danmark, men det klarede Jan Pytlick & co. som bekendt ikke, da det endte med en skuffende placering som nummer otte - langt væk fra de medaljer, som holdet selv havde som målsætning.

Sportschefen understreger dog, at det ikke alene er den resultatmæssige skuffelse ved EM, der har kostet Jan Pytlick jobbet.

»Det er ikke kun det, der afgør tingene. Det er jo et spørgsmål om, når man laver en evaluering, at vi ser på, kan vi komme godt videre, kan vi se, at der er nye ideer, er der masser af energi og så videre og så videre. Og der har begge parter jo så kigget sådan på det, at 'ah, det kan godt være, der skal ske noget nyt,« siger Wilbek.