Viborg HKs kvinder styrer mod DM-finaledeltagelse, efter Christian Dalmoses vindere af grundspillet lørdag slog Team Esbjerg med 29-25 på udebane.

13 gange har den økonomisk trængte klub vundet det danske mesterskab, og den resterende hjemmekamp mod Team Esbjergs kontraløbere skal håndteres særdeles afslappet, hvis chancen for det 14. mandskab ikke skal bevares.

For hjemmeholdet Team Esbjerg var der tale om den første DM-semifinale i klubbens historie, men trods en velmenende indsats kan anden semifinale mod Viborg altså meget vel blive endestationen.

Viborg HK strammede dog først for alvor grebet i kampens afslutning, efter Team Esbjerg havde halet ind på en sikker Viborg-føring og sikret sig håb med en pausestilling på 13-11 i Viborgs favør.

Team Esbjerg var igen tæt på at begrænse Viborg-føringen til to mål i midten af anden halvleg, men Viborg-keeper Chana Masson reddede den værste spænding ud af kampen for favoritterne, når Team Esbjergs kontramaskine truede med at overrumple.

En scoring af Team Esbjerg-backen Tove Seest til stillingen 24-26 lugtede dog lidt af spænding, men derfra strammede Viborg grebet.

Hvis Viborg HK som ventet kører finaledeltagelsen i hus i returopgøret på hjemmebane, skal de grønblusede grundspilsvindere op mod enten turneringens nummer to eller tre, når Randers møder FC Midtjylland i søndagens første semifinale mellem de to jyske hold.