Den danske landstræner, Gudmundur Gudmundsson, og den ungarnske landstræner, Talant Dujshebaev (th.)
Den danske landstræner, Gudmundur Gudmundsson, og den ungarnske landstræner, Talant Dujshebaev (th.) Foto: scanpix/billedmontage

Sidst Gudmundur Gudmundsson stod over for den ungarnske landstræner Talant Dujshebaev, endte det med et slag i skridtet til islændingen. Ved EM står de to trænere over for hinanden igen.

Et slag i skridtet og 19.000 kroner i bøde. Det var udfaldet af det seneste møde mellem den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson og den ungarske landstræner Talant Dujshebaev, der gennem 90’erne cementerede sig som en af verdens allerbedste håndboldspillere på det russiske og senere hen det spanske landshold. Nu står de to trænere så over for hinanden igen. når Danmark møder Ungarn i den sidste gruppekamp ved EM.

BT fanger den ungarske landstræner på telefonen midt i forberedelserne til slutrunden i Polen. Til lejligheden har Dujshebaev fundet sin indre diplomat frem. Men det var ikke den udgave, Gudmundsson oplevede i starten af 2014, da han var træner for tyske Rhein-Neckar Löwen. Her stod den danske landstræner over for Dujshebaevs polske klub Vive Tauron Kielce, og efter en fire-måls-sejr til tyskerne på 32-28 gik det hedt for sig efter kampen.

HANDBALL-CL-KIEL-TARGI KIELCE

Gudmundsson fik et slag i skridtet efter en ophedet diskussion med Dujshebaev, hvilket blandt andet blev dokumenteret af tv-billeder.

»Han angriber mig først verbalt, uden at der er nogen grund til det. Efter det slår han mig i skridtet. Det er helt absurd og latterligt, og jeg er meget, meget chokeret,« sagde Gudmundur Gudmundsson dengang.

gudmundurav

Dujshebaev blev dog frikendt af EHF på grund af ’manglende bevismateriale’, men han fik en bøde på 19.000 kroner på grund af sin aggressive opførsel på det efterfølgende pressemøde.

»Sådan noget sker i kampens hede. Man tænker ikke altid klart, når temperamentet løber af med én. Vi var uenige, og diskussioner sker nogle gange på banen. Vi har alle vores forskellige personligheder og reagerer på forskellige måder. Men der er intet problem dér. Overhovedet ikke,« siger Dujshebaev på det gebrokne polske, han har tillært sig efter halvandet år i spidsen for Kielce.

b

Hvad synes du om Gudmundur Gudmundsson?

»Gudmundur er en meget dygtig træner. Det viser hans resultater. Han gjorde det godt med Island, og det var flot, de vandt OL-sølv i 2008. Han har også bevist i Rhein-Neckar Löwen, at han er en virkelig god træner. Det kan jeg kun have stor respekt for.«

Så der bliver ingen gentagelse fra sidst, når I mødes i Gdansk?

»Nej, nej, der bliver ingen problemer,« griner han.

Den ungarske landstræner har noteret sig René Toft Hansens fravær som alle andre, men han forventer stadig, at danskerne er gruppens bedste hold.

»Jeg vil gerne sige, at jeg er utroligt ked af det på René Tofts vegne. Han er en fremragende håndboldspiller. Men jeg har stor, stor respekt for det danske landshold. De er klare favoritter til at gå videre fra gruppen og ikke mindst til at komme i semifinalen, men når det så er sagt, vil vi gøre alt på banen for at slå dem. Det er der ingen tvivl om. Jeg håber, vi slår dem, selvom det bliver svært.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.