Den danske håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen har forlænget sin kontrakt, så den nu gælder frem til sommeren 2025.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse.

Den seneste kontrakt stod til at udløbe efter OL i 2024, men nu er Nikolaj Jacobsen og DHF blevet enige om at aktivere en option, der gør danskeren til landstræner i yderligere et år.

Det vækker glæde hos sportschef, Morten Henriksen.

»Jeg er yderst tilfreds med, at vi kan fortsætte samarbejdet med Nikolaj. Kontinuitet på landstrænerposten er et nøgleord for mig som sportschef, da der er mange eksempler på, at det også er en af faktorerne for succes. Det er derfor glædeligt, at Nikolaj som minimum tager VM på hjemmebane i 2025 med som dansk landstræner. Det er en gave for alle i dansk håndbold.«

Fynboen har været dansk landstræner siden 2017, og han har ført holdet frem til VM-guld to gange – senest i januar i år.

»Jeg er glad for og stolt over, at jeg har fået et år mere på kontrakten. Det giver både forbundet og mig selv en sikkerhed frem til og med VM på hjemmebane i 2025. En slutrunde, jeg selvfølgelig gerne vil være en del af,« siger Nikolaj Jacobsen.

I sin første tid som dansk landstræner dobbeltjobbede Nikolaj Jacobsen, da han også var cheftræner i bundesligaklubben Rhein-Neckar Löwen.

Siden 2019 har han dog kun skullet koncentrere sig om at træne Mikkel Hansen og de øvrige spillere på det danske landshold.

Nikolaj Jacobsen har selv en fortid som en målfarlig fløjspiller på håndboldbanen.