Team Tvis og KIF Kolding København kan trække hinanden i mændenes Europa Cup

Når der tirsdag trækkes lod til tre kvartfinaler i mændenes EHF Cup, er der garanti for, at de to danske deltagere, Team Tvis Holstebro og KIF Kolding København, får en både svær og attraktiv modstander. Og bliver det helt vildt, så kommer de to danske repræsentanter til at møde hinanden om en plads i turneringens Final4-stævne i maj.

Det står klart efter afslutningen på gruppespillet i EHF Cup, hvor Team Tvis sluttede af med at besejre polske Wisla Plock 27-26 og vinde sin pulje.

Herefter er Team Tvis blevet seedet i pot 1 sammen med de tre tyske gruppevindere, Rhein-Neckar Löwen, Frisch auf Göppingen og Magdeburg.

I pot 2 finder man slovenske Maribor Branik og KIF Kolding København, der blev de to bedste toere, der gik videre, mens franske Nantes som vært for Final4-stævnet springer direkte i semifinalen, og spanske Naturhouse La Rioja helt bliver siet fra som dårligste to'er i de fire puljer.

Ifølge EHFs spegede regler for turneringen, bliver de to hold i pot 2 ved lodtrækning placeret i hver sin kvartfinale mod et af de fire hold i pot 1. Og da der ikke er beskyttelse mod at møde et hold fra samme nation, men derimod er beskyttelse mod at møde et hold, man har været i pulje med, kan KIF enten trække Team Tvis, Magdeburg eller Frisch auf Göppingen.

De to tilbageværende hold i pot 1 skal møde hinanden i den sidste af de tre kvartfinaler, og det betyder for Team Tvis, at de enten skal op mod KIF, eller mod en af de tre tyske puljevindere (da Tvis var i pulje med Maribor Branik).

Lodtrækningen finder sted tirsdag middag i Wien, og kvartfinalerne i EHF Cup spilles 20.-21 april og 27.-28. april, mens finalestævnet i Frankrig afvikles med semifinaler og finale 18.-19. maj.