De tyske håndboldherrer er Europamestre og blandt outsiderne til den kommende VM-slutrunde – alligevel har der været total tv-kaos i Tyskland op til turneringen.

Og udfaldet er historisk.

For første gang nogensinde kan tyske håndboldfans ikke følge en VM-slutrunde på tv. Kampene fra Frankrig, hvor også Danmark selvfølgelig er med, vil udelukkende blive vist på nettet i det store land mod syd.

Det sker udelukkende, fordi landsholdets sponsor Die Deutsche Kreditbank (DKB) i sidste øjeblik er trådt til og har smidt en million euro for rettighederne. 51 kampe vil blive sendt via handball.dkb.de. Et samarbejde med Youtube skal sikre billedkvaliteten.

Forhandlignerne har stået på længe, men de de store tyske landsdækkende tv-stationer som ARD, ZDF og Sky er faldet fra undervejs. Ikke mindst fordi de pure har afvist rettighedshaverne BeIN Sports krav om, at den tv-station, der købte rettighederne til det tyske marked, skulle lukke for satellitsignalet til udlandet.

Og nu er det altså endt med en historisk internetløsning.

Det glæder man sig i det mindste over hos det tyske håndboldforbund, DHB.

»Med denne aktion redder DKB tysk håndbold. Jeg er overlykkelig over, at vi nu kan vise tyske sportfans vores VM-kampe live. Det er et projekt, som man ikke tidligere har set i håndbold,« siger vicepræsident Bob Hanning til Bild.

I Danmark er det TV 2 og DR, der sender fra VM-slutrunden i Frankrig. Den begynder på onsdag, 11. januar.