Nikolaj Jacobsen skal som bekendt være ny dansk landstræner til sommer, og derfor har TV 2 Sporten besluttet at stoppe med at bruge den ellers meget populære ekspert i forbindelse med januar måneds VM-slutrunde i Frankrig.

Men afløseren er klar, og der skal en Jakobsen til at erstatte en Jacobsen. Claus Møller Jakobsen afløser den fem år ældre Rhein-Neckar Löwen-cheftræner, når der skal kommenteres og analyseres i studiet i Frankrig.

Det bekræfter TV 2 Sportens chefredaktør John Jäger, der har ansvaret for stationens håndbolddækning.

»Vi har været meget glade for at have Claus Møller Jakobsen på vores hold, og nu vil vi også gerne sende ham ud som ekspert til en slutrunde. Han får en rolle som ekspert sammen med Lars Christiansen i forbindelse vores dækning af VM-slutrunden i Frankrig,« fortæller John Jäger.

Claus Møller Jakobsen har gennem mange år spillet på det danske landshold. Den 40-årige bagspiller har 122 landskampe bag sig, og han har spillet for Skjern samt de spanske klubber Altea, Ademar León, Portland San Antonio og Ciudad Real, som han vandt Champions League med tilbage i 2006.

Efter at have indstillet karrieren for et par år siden, gjorde han efteråret comeback på banen for 1. divisionsklubben TMS Ringsted, som den tidligere kvinde-toptræner Christian Dalmose i øvrigt står i spidsen. Privat danner Claus Møller Jakobsen par med den tidligere 'Vild med Dans'-vært Andrea Elisabeth Rudolph.

»Ja, jeg har hørt, Claus er begyndt at spille igen, og det er da lidt sjovt, når han er næsten lige så gammel, som jeg selv er, Men jeg forventer da, at han prioriterer at være med til at dække slutrunden fremfor kampene for Ringsted,« siger John Jäger med et smil.

Selvom Nikolaj Jacobsen ikke får så fremtrædende en rolle som tidligere i TV 2s dækning af VM-slutrunden, er der dog ikke tale om, at han bliver skubbet helt ud.

»Nej, vi har været meget glade for Nikolaj, og han har sagt ja til at være med til at dække de afsluttende kampe i finaleweekenden. Selv hvis Danmark er med her, er der jo i hvert fald tre andre hold, som han kan bruge sin ekspertise til at analysere,« fortæller John Jäger.

VM-slutrunden i herrehåndbold afvikles i Frankrig i perioden 11-29. januar 2017.

Andre læser også