TTH Holstebro var klart bedre end Aalborg Håndbold i første halvleg, og det skabte fundamentet for sejren.

Holstebro. TTH Holstebro har haft et rigtig godt tag på Aalborg Håndbold i denne sæson, og den tendens fortsatte onsdag aften.

Hjemme i Gråkjær Arena vandt vestjyderne 31-27 over de regerende mestre, da de to hold spillede den første kamp i slutspilspulje 1 i 888 Ligaen.

Baggrunden for sejren var en forrygende første halvleg, hvor TTH Holstebro anført af målmand Torbjørn Bergerud holdt Aalborg Håndbold nede på 11 scoringer.

Hjemmeholdet gik til pause foran 17-11.

TTH Holstebro vandt begge kampe over Aalborg Håndbold i grundspillet, senest en kneben sejr på 26-25 på udebane i marts.

I den kamp var Aalborg også stort bagud ved pausen, men nordjyderne kom tilbage og førte, inden TTH Holstebro alligevel fik sikret sejren.

Aalborg kom også tæt på i onsdagens kamp, men ikke tættere på end reduceringer til 21-23 og 27-29.

Så strammede hjemmeholdet grebet og vandt med fire mål.

Med sejren har TTH Holstebro to point efter en kamp i pulje 1.

Aalborg Håndbold har et point, som holdet fik med via fjerdepladsen i grundspillet.

I den anden kamp i gruppen vandt Skjern 33-26 ude over Århus Håndbold.

Vestjyderne førte 20-13 ved pausen, og det formåede Århus Håndbold ikke at indhente.

Skjern tog som vinder af grundspillet to point med over i slutspillet, og klubben har nu fire point på førstepladsen.

Århus Håndbold er sidst uden point.

De to bedste hold efter de seks gruppekampe går videre til semifinalerne.

I slutspilspulje 2 vandt GOG Håndbold 31-28 ude over Nordsjælland Håndbold.

Hjemmeholdet fulgte ellers godt med og var kun bagud 13-14 ved pausen.

I den anden kamp i gruppen vandt Bjerringbro-Silkeborg (BSV) 32-27 ude over KIF Kolding København.

BSV førte 17-13 efter de første 30 minutter, og holdet formåede at holde føringen i anden halvleg.

Allerede efter en af seks runder i pulje 2 har to hold skilt sig ud i toppen.

GOG Håndbold, der blev nummer to i grundspillet, topper gruppen med fire point.

BSV, der sluttede som nummer tre i grundspillet, har tre point, mens både KIF Kolding København og Nordsjælland Håndbold er uden point.

I nedrykningsspillet tabte økonomisk trængte HC Midtjylland 25-37 hjemme til Sønderjyske.

Skanderborg Håndbold spillede 31-31 hjemme mod Ribe-Esbjerg.