Nikolaj Jacobsen er trist over Mikkel Hansens farvel. 

Men han er ikke overrasket. 

Den danske landstræner har vidst, det var under opsejling. 

»I dag er jeg trist over, at den største, vi har haft, lægger skoene på hylden til sommer,« siger han til B.T. og fortsætter: 

- Jeg har altid sagt, at jeg ville stoppe, den dag legen og glæden ikke er der mere, sagde Mikkel Hansen blandt andet, da han onsdag meddelte, at han stopper karrieren.
- Jeg har altid sagt, at jeg ville stoppe, den dag legen og glæden ikke er der mere, sagde Mikkel Hansen blandt andet, da han onsdag meddelte, at han stopper karrieren. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Vi har haft nogle snakke, hvor han har nævnt, at han gik og overvejede det. Jeg vidste det selvfølgelig inden i dag, men det er ikke sådan, jeg har vidst det i mange uger. Men jeg vidste, det var under opsejling,« siger Jacobsen om Hansens stop. 

»Når man når op i en alder, som Mikkel har, skal man finde ud af, hvornår det rigtige tidspunkt at gøre det. Det er ikke en beslutning, jeg har været inde over.«

Hansens sidste år i karrieren har været præget af blodprop og sygemelding, og selv har superstjernen ikke lagt skjul på, at karrierestoppet allerede kunne være sket sidste år. 

Derfor er Jacobsen lykkelig for, at Danmark har kunnet nyde godt af ham igen.

»Jeg er virkelig glad for, at det lykkedes for ham at komme tilbage på håndbolden. Andet ville være trist, hvis han ikke fik lov at slutte af med det, han elsker at lave.«

Nu er spørgsmålet så, om Hansen får lov til at slutte karrieren af på sin gamle hjemmebane i Paris, når de danske håndboldherrer spiller OL til sommer. 

Onsdagens udmelding ændrer intet på Hansens chancer, mens han kæmper for at komme tilbage fra sin skade. 

»Det ændrer ikke noget. Nu skal han først og fremmest tilbage på banen. Jeg håber, det går godt med den lyske, så er han fit for fight. Så må vi se. Han indgår i puljen på lige fod med de andre,« lyder det fra Jacobsen.