Hun flyttede for et par måneder siden fra det land, hun havde tilbragt tre år i.

»Det var lidt vemodigt, for jeg elskede virkelig også at være i Tyskland. Jeg nød virkelig at spille i Bietigheim, så det er en klub, der betyder rigtig meget.«

Sådan siger Trine Østergaard, der er taget til Rumænien og CSM Bucuresti. 

»Jeg har ikke fortrudt mit valg. Jeg er rigtig glad for det, og jeg kan også mærke, det lige er et skridt højere i niveau,« fortæller hun. 

Det var dog ikke nemt at skulle møde Bietigheim i en af de første kampe i denne sæsons Champions League. 

For det er en klub, der har givet hende meget, og i tiden i Tyskland har hun også lært enormt meget om sig selv. 

»Jeg har lært, det er sundt at komme lidt ud i en anden kultur og at være alene og finde ud af tingene selv. Det er sundt at prøve at skulle prøve at møde en masse nye mennesker, man aldrig har mødt før, der er ikke de trygge vante rammer. Det er det samme i Rumænien,« siger Trine Østergaard.

Da hun flyttede fra Odense Håndbold til Tyskland i sommeren 2020, var det en udfordring i starten. 

Trine Østergaard er denne sommer skiftet fra Tyskland til Rumænien.
Trine Østergaard er denne sommer skiftet fra Tyskland til Rumænien. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Blandt andet fordi hun flyttede uden sin kæreste, der ikke boede med hende dernede det første halve år.

»Det fandt jeg hurtigt ud af, at det var ikke super fedt. Der fandt vi også ud af, vi fungerer bedst som par, når vi bor sammen. Det havde jeg aldrig troet skulle blive en udfordring for mig, for vi rejser generelt meget og er meget væk fra hinanden, men det finder man jo ud af, fordi man tager det skridt videre i karrieren. Man kommer til et nyt land, skal lære nyt sprog og kultur, det udfordrer en på mange punkter, som man lærer af,« siger fløjspilleren. 

Også på håndboldbanen kan hun mærke, der var meget at hente under opholdet i Tyskland. 

»Jeg har lært, at kroppen kan holde til rigtig meget. At man godt kan træne mere, end man lige regner med. Der har vi haft meget mere håndboldtræning og flere pas i løbet af en uge. Der har jeg lært, at det kan jeg godt holde til. Det er fedt at finde ud af, at man kan presse den mere, end man regner med,« lyder det fra Trine Østergaard. 

Hun flyttede til udlandet ret sent i karrieren. Tidligere har hun fortalt, at det var det, der passede godt til hende. 

»Jeg tror, at nu fortryder jeg lidt, jeg ikke kom tidligere afsted,« smiler landsholdsstjernen og fortsætter:

»Men jeg er rigtig glad for, jeg tog beslutningen om at tage afsted. Det har givet mig sindssygt meget personligt og håndboldmæssigt. At man får en masse nye indtryk og ikke bliver fyldt op af den danske liga, de samme haller og mennesker.«

Derfor har hun da også en klar besked til dem, der overvejer at rykke teltpælene op.

»Alle der spørger, råder jeg til at prøve det. For hvis det ikke er noget for en, kan man altid tage hjem igen. Det er lidt det, jeg også hvilede meget i, da jeg skrev under med CSM. Hvis jeg ikke kunne lide det, vidste jeg, jeg altid kunne tage hjem til Danmark. Der er vi meget privilegerede med en god dansk liga.«

Lige nu er Trine Østergaard samlet med landsholdet og spillede en stor kamp mod Polen, der sikrede en dansk kvartfinalebillet.