Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den tidligere landsholdsspiller i håndbold, Thomas Pazyj, er død i en alder af 61 år.

Det skriver Regionshospitalet Randers på hospitalets hjemmeside.

Thomas Pazyj var med ved OL i 1976 i Montreal, hvor Danmark blev nummer otte og igen fire år senere i Moskva, hvor det blev til en niendeplads. Imellem disse slutrunder var han også med ved VM i 1978 i Danmark, hvor de rød-hvide opnåede en fjerdeplads.

Ialt blev det til 87 landskampe, hvor han scorede 193 mål. Han spillede som regel højre fløj, men han kunne også spille højre back.

På klubplan repræsenterede Thomas Pazyj den københavnske klub SAGA, der ikke eksisterer mere, og Olympia i Helsingborg samt den aarhusianske klub Skovbakken.

I sæsonen 1975/76 blev Thomas Pazyj som SAGA-spiller nummer to på topscorerlisten med 135 mål i 18 kampe. Flemming Hansen fra Fredericia KFUM scorede et enkelt mål mere i den sæson.

Thomas Pazyj - der var tredjegenerations polsk indvandrer - var stud.scient i biologi og geografi, men han tog senere lederuddannelse. I 2010 blev han ansat som hospitalsdirektør på Regionshospitalet Randers. Denne stilling valgte han dog at fratræde tidligere i år på grund af sygdom.

»Vores tanker går til Thomas Pazyjs familie i denne svære tid. Thomas var en dygtig leder og et fint og positivt menneske. Han var god kollega og en vedholdende leder, der arbejdede til det sidste. Han vil blive savnet,« siger lægefaglig direktør, Lone Winther Jensen, til Regionshhospitalet Randers' hjemmeside.

Andre læser også