Lyt til artiklen

Håndboldklubben Ajax er tæt på konkurs. Tidligere direktør Daniel Svensson beklager manglende forsikringer.

Søndag kom det frem, at håndboldklubben Ajax København skal finde mellem 1,5 og 1,8 millioner kroner ganske snart, hvis en truende konkurs skal undgås.

Sjællandske Medier kunne berette, at spillerne ikke har fået løn 1. september, og at Skat har indgivet konkursbegæring mod klubben.

I juli opsagde Daniel Svensson sit job som direktør i klubben og tiltræder i stedet inden længe som kommerciel direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark.

I et interview med Jyllands-Posten siger han mandag, at klubbens kurs mod konkurs intet havde med hans opsigelse af gøre. Til gengæld påtager han sig ansvaret for de spillerforsikringer, som det har vist sig, at der ikke var styr på.

Daniel Svensson stoppede for nylig som direktør i Ajax København, som nu står på randen af konkurs. (Arkivfoto) Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Daniel Svensson stoppede for nylig som direktør i Ajax København, som nu står på randen af konkurs. (Arkivfoto) Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

- Først og fremmest er det mit ansvar, at forsikringerne er i orden, og det ansvar har jeg ikke levet op til. Jeg lægger mig fladt ned og beklager dybt, siger han til avisen.

- Jeg er fuldstændig fortørnet over og ked af, at det har været sådan. Jeg fandt først ud af det, da Håndbold Spiller Foreningen kontaktede mig.

Klubberne er pålagt at have de nødvendige forsikringer, som dækker spillerne, såfremt de bliver skadet eller syge.

De forsikringer var ikke på plads i Ajax København.

Daniel Svensson havde i sin tid som spiller, hvor han var en stor profil i ligaen, ved flere lejligheder brug for de nævnte forsikringer. Han har både haft flere alvorlige skader samt været ramt af kræft.

- I det lys er jeg ualmindeligt ked af det, for jeg har netop selv været igennem seks knæoperationer. Men igen, jeg kan kun sige, at jeg hele tiden har været af den overbevisning, at forsikringerne har været okay. Sådan var det ikke, og det er mit ansvar, og det påtager jeg mig, siger han til jp.dk.

/ritzau/