Foto: Keld Navntoft

Kristian Kjelling var igennem seks år en profil i den danske liga for først AaB Håndbold og siden Bjerringbro-Silkeborg. Men tiden i Danmark sluttede på værste vis for den 35-årige nordmand.

HANDBALL/

Kjelling blev ramt af en voldsom skade i slutningen af april sidste år, da han spillede slutspil med sin danske klub. Patellasenen, der går fra lårmusklen til læggen, sprang midt over, og det var ikke positivt nyt, Kjelling fik af kirurgen.

»Jeg spurgte kirurgen, som opererede mig, om jeg kunne spille håndbold igen. Han svarede, at jeg skulle være glad, hvis jeg kunne lege med mine børn og gå igen. Han sagde: "I værste fald er du invalid,"« fortæller Kjelling til VG.

HANDBALL-EURO/

Det var da også lidt af en mareridtsskade, som Kjelling blev ramt af i Herning. Det gør næsten ondt bare at høre nordmandens egen beskrivelse af episoden.

»Knæskålen røg ud her, og lægbenet ud der,« siger han og fortæller mere detaljeret om skaden

Gravholt

»Jeg satte selv benet på plads. Vældig ubehageligt. Det hævede noget voldsomt. En ekstremt usædvanlig skade. Landsholdslæge Thomas Torgalsen sagde, at han ikke havde set denne skade på nogen håndboldspiller nogensinde,« siger Kjelling.

Smerten var enorm, men nu er Kjelling tilbage. De seneste par uger har han været EM-ekspert for norsk TV3, men han er også tilbage på håndboldbanen, hvor han siden sit farvel til Danmark og Bjerringbro-Silkeborg har gjort comeback for Drammen i december.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.