Dansk herrehåndbold har to hold med i EHF Cup'ens kvartfinale, efter Team Tvis vandt hjemme over polske Wisla Plock

Det var bogstaveligt talt vind-eller-forsvind for Team Tvis Holstebro og polske Wisla Plock, da de to hold søndag mødtes i Gråkjær Arena i den sidste gruppekamp i EHF Cup'en.

Vinderen ville sikre sig plads i kvartfinalen, taberen ville være ude i mørket, og uafgjort kunne ingen af holdene heller bruge til noget.

Det prægede i høj grad den dansk-polske duel, hvor begge holds spil var præget af opgørets vigtighed.

Team Tvis lignede eller et hold på vej mod sejr, da holdet sidst i første halvleg bragte sig foran 11-7 efter en forrygende periode, hvor især Mads Christiansen foldede sig ud. Men international rutine er ikke det, Klavs Bruun Jørgensens tropper har mest af, og en periode på to minutter i dansk undertal kostede hele forspringet, så polakkerne kunne gå til pause foran 13-12.

Team Tvis havde overraskende vundet det første opgør i Polen med 29-28, og med Mads Christiansen i fortsat hopla og et par fornemme redninger af indskiftede Rasmus Lind i målet åbnede det danske mandskab porten til kvartfinalen, da holdet kom foran 23-20 med ni minutter igen.

Men trods to polske udvisninger i træk formåede Team Tvis ikke at lukke kampen. Tværtimod reducerede polakkerne til 23-22. Ikke mindst takket være rutineret spil af det polske holds bedste, Michal Kubisztal, som Tvis aldrig fik styr på.

Selv om han gjorde et ihærdigt forsøg kunne den polske enmandshær dog ikke forhindre den danske triumf, der kom til at lyde på 27-26 i en tæt slutfase, hvor hjemmeholdet havde den bredeste trup og de klogeste individualister.

Dermed er både Team Tvis Holstebro og KIF Kolding København blandt de seks hold, der tirsdag skal fordeles i tre semifinaler, mens den fjerde plads i Final4 er reserveret til franske Nantes, der er vært for finalestævnet.