Team Esbjerg vandt stort over Ajax og topper kvindernes håndboldliga med Odense og Viborg.

Team Esbjerg er tilbage på højde med de øvrige tophold i Bambusa Kvindeligaen, Odense Håndbold og Viborg HK.

Onsdag vandt Team Esbjerg som ventet hjemmekampen mod Ajax med 31-21.

Dermed kommer vestjyderne på 28 point for 16 kampe ligesom Odense og Viborg.

Ajax fik en god start på kampen og bragte sig foran med 5-3 efter 7 minutter, men Esbjerg kom hurtigt tilbage og fik kontrol over kampen. Således førte hjemmeholdet bare to minutter senere.

Fem minutter før pausen kom Esbjerg første gang foran med seks mål ved 14-8, og pauseføringen lød 17-12.

Helt som forventet var der klasseforskel på holdene, og Esbjerg øgede føringen stille og roligt efter pausen, og midtvejs i anden halvleg var afstanden ni mål ved 24-15. Det endte med en sejr på ti mål til favoritten.

Esbjerg-kvartetten med Mette Tranborg, Marit Røsberg Jacobsen, Nerea Pena og Sonja Frey førte an med fem mål hver i kampen.

Langt mere lige var kampen mellem Randers og Silkeborg-Voel, som førstnævnte vandt på hjemmebane med 26-23.

Randers havde ført med tre mål i slutfasen, men Silkeborg reducerede til 23-24 med lidt mere end et minut tilbage. Kronjyderne holdt dog hjem i de sidste sekunder og rykkede på tiendepladsen med ti point. Silkeborg-Voel har 14 point på ottendepladsen.

I onsdagens sidste kamp vandt Herning-Ikast på udebane med 30-22 over Aarhus United. Stine Skogrand blev den store spiller med ni scoringer.

Midtjyderne avancerede dermed til fjerdepladsen med 21 point, mens Aarhus United som nummer seks har 17 point.