Danmark er snublende tæt på en plads i semifinalen ved VM i herrehåndbold efter en dramatisk sejr lørdag aften over Polen.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>På trods af flere skønhedsfejl undervejs fik Danmark en smal sejr over Polen på 28-27 efter at have ført med seks mål ved pausen.

Optakten til kampen mod Polen startede skidt for landstræner Ulrik Wilbek. Stregspiller og forsvarskrumtap Jesper Nøddesbo blev kort før kampen nødt til at melde fra på grund af feber og maveproblemer, og det gav i de første minutter problemer i det danske forsvar og i opspillet.

Et par gode redninger fra en storspillende Niklas Landin holdt dog Polen fra at komme foran med mere end et enkelt mål i de første fem minutter, og langsomt åd Danmark sig ind i kampen.

Storskytten Mikkel Hansen havde dog problemer med sine afslutninger i starten, men så var det befriende, at andre kunne tage over og levere målene. Især var Hans Lindberg på kanten effektiv i sine afslutninger, og efter et kvarter havde danskerne oparbejdet en solid føring, der holdt til pausen, hvor stillingen var 15-9 i dansk favør.

En flot første halvleg af det danske mandskab, der desværre havde svært ved at holde niveauet efter pausen.

Polen startede bedst, og med et par hurtige scoringer fik de barberet den danske seksmålsføring til 17-14. Forsvaret stod usikkert og Landins redningsprocent dalede i forhold til den første halve time. Men målmanden rev sig op ved hårrødderne og endte til slut med en redningsprocent på 50.

Midtvejs i halvlegen begyndte Danmark at sætte mere tempo på for at splitte det polske forsvar, og det lykkedes til en vis grad. Der blev dog begået en del fejl i kontrafasen, og derfor fik Wilbeks tropper ikke det afgørende forspring, der ville knække de hårdt kæmpende polakker.

Igen fik Landin dog disket op med fornemme redninger, mens det danske angreb fik udnyttet enkelte polske huller, men igen fik Bilecki & co. kæmpet sig op, og med fem minutter igen var forskellen kun på to mål.

Et par vigtige danske scoringer kort før tid vendte skuden igen til Danmarks fordel. Danmark holdt stand og tog et stort skridt mod semifinalen med to point. Sejren blev på 28-27.