Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Et karrierestop lurer forude for Lasse Svan, som må sande, at han ikke når at vinde EM igen.

Fløjspilleren Lasse Svan drømte om EM-guld i sin sidste slutrunde med landsholdet, men sådan skulle det ikke gå.

Fredag aften løb den 38-årige veteran og resten af landsholdet ind i et semifinalenederlag på 25-29 til Spanien.

Med et karrierestop til sommer kommer han ikke med til flere slutrunder, og guldet fra 2012 bliver hans eneste ved EM.

- Lige i det øjeblik, hvor kampen sluttede, var jeg godt klar over, at jeg ikke fik en guldmedalje med hjem. Det havde jeg selvfølgelig ønsket mig. Det havde vi alle sammen.

- Men én ting er, hvad man ønsker sig. En anden er, hvad man får og arbejder sig til. I dag må vi ærligt sige, at vi ikke havde fortjent at vinde, siger han efter nederlaget.

Mens Danmark har skovlet medaljer ind ved OL og VM de seneste år, er det ikke lykkedes det danske hold at komme i EM-finalen siden 2014.

Den bedste placering siden slutrunden for otte år siden er en fjerdeplads, og det viser turneringens sværhedsgrad, mener Svan.

- Vi vidste udmærket godt, hvilken udfordring vi stod over for, hvor benhård en turnering det er, og hvor dygtig man skal være for at komme hele vejen.

- Jeg har været med til at komme i finalen to gange, så det er en utrolig svær opgave, til trods for at vi har haft et hold, der var blandt medaljefavoritterne, hver gang vi har spillet europamesterskaberne, siger han.

Ud over EM-guldet i 2012 var han med til at vinde sølv i 2014.

Helt tomhændet behøver danskerne dog ikke at tage hjem. Søndag venter der en duel om bronze mod taberen af den anden semifinale mellem Frankrig og Sverige.

- For mit eget vedkommende kunne jeg utrolig godt tænke mig at komme hjem med en medalje. Det er i hvert fald hovedmålet for os lige nu. Jeg tror ikke, der er nogen, der er interesseret i at komme tomhændet hjem, siger han.

Svan fik debut for landsholdet i oktober 2003. Før søndagens opgør står Lasse Svan noteret for 244 landskampe.

/ritzau/

Andre læser også