Hans Lindberg (tv) og Casper U. Mortensen skal finde en ny klub. Håndboldafdelingen i deres tyske klub, HSV Hamburg, er begæret konkurs.
Hans Lindberg (tv) og Casper U. Mortensen skal finde en ny klub. Håndboldafdelingen i deres tyske klub, HSV Hamburg, er begæret konkurs. Foto: Claus Fisker

De danske EM-spillere Hans Lindberg og Casper U. Mortensen skal finde en ny arbejdsgiver. Håndboldafdelingen i deres klub, HSV Hamburg, står foran konkurs.

Klubben meddeler fredag på sin hjemmeside, at retten i Hamborg har begæret klubben konkurs, og at advokat Gideon Böhm er udpeget som kurator for konkursboet.

Det er ikke en stor overraskelse, at klubben nu formentlig må dreje nøglen om, for spillerne har ikke fået løn i flere måneder, klubben har været i betalingsstandsning, og fredag opgav ledelsen så at redde klubben, der ellers vandt Champions League i 2013.

HSV skylder to millioner euro (cirka 15 millioner kr.) væk, og ifølge kurator står klubben ikke længere til at redde, og alt tyder derfor på, at det nu kun er et spørgsmål om tid, førend klubben bliver erklæret konkurs.

Klubbens tredje dansker, playmakeren Allan Damgaard, der ikke er med ved EM, kalder trods klubbens mange økonomiske kvaler den kommende lukning for et chok.

hsv

»Det var ikke det, vi var blevet stillet i udsigt, så inden for de sidste ti dage er der virkelig sket noget markant. Jeg er superked af, at vi er gået konkurs,« siger Allan Damgaard til TV2/Sportens hjemmeside.

»Da vi gik til møde i morges, var vi utroligt positive, og alle der har snakket med mig de seneste to uger har kunnet mærke, at jeg så positivt på det. Jeg har sagt, at det nok skulle gå, for det var de indikationer, vi havde fået, men det var så ikke det, der skulle ske, da vi kom ind til mødet,« siger Allan Damgaard, der har hentet sko og tøj for både ham selv samt de to landsholdsfløje, Casper U. Mortensen og Hans Lindberg.

HSV mulig konkurs 18/11-15

Allan Damgaard ved endnu ikke, hvad fremtiden skal bringe, da chokket over lukningen lige skal bundfalde sig.

Både han og alle de øvrige spillere er fritstillede.

Den tyske håndboldliga siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at klubben principielt godt kan spille sæsonens resterende 14 kampe i Bundesligaen.

Herefter venter dog en tvangsnedrykning.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.