EM i Danmark begynder om en uge. Og modstanderne kan godt begynde at forberede sig på, at det bliver svært at få guldet væk fra dansk grund. For de danske håndboldherrer ligner så småt et hold på vej mod guldformen.

Søndag eftermiddag viste Danmark periodevis imponerende flot spil, da Ulrik Wilbeks mandskab vandt 29-28 over Frankrigs olympiske mestre. Mikkel Hansen blev matchvinder, da han i sidste sekund bankede bolden i kassen til dansk sejr. Det skete foran et medlevende fransk hjemmepublikum i Palais Omnisports i Paris.

Tilskuerne gjorde ellers kampen igennem, hvad de kunne for at hjælpe Nikola Karabatic og holdkammeraterne frem mod en sejr, men de danske europamestre var simpelthen det bedste hold på dagen.

Holdene skiftedes indledningsvis til at være foran på måltavlen. I midten af første halvleg var Frankrig tæt på at opbygge en solid føring, men anfører Niklas Landin spillede absolut fremragende i det danske mål, og med flere spektakulære redninger sørgede han for, at Danmark ikke for alvor kom i problemer.

Knap midtvejs i anden halvleg begyndte det næsten at se en smule for let ud, da Danmark bragte sig foran 22-18. Men så fik et rødt kort til Thomas Mogensen ødelagt den danske rytme. Det franske forsvar gik samtidig frem i en mere offensiv formation, og danskerne blev lettere paniske i angrebet.

Det resulterede i en række fejl og efterfølgende franske kontrascoringer. Men en Wilbek-timout ved stillingen 23-23 fik sat skik på tingene, mens Landin igen sørgede for dansk momentum med gode redninger. I en hektisk slutfase kom Frankrig dog igen helt op på omgangshøjde, men Danmark holdt hovedet koldt, og Mikkel Hansens kanon afgjorde altså tingene til dansk fordel.

Lidt malurt i bægeret blev det desværre også til, da Hans Lindberg med syv minutter måtte udgå med en skade. Hans reserve Lasse Svan Hansen sad over i kampen mod Frankrig med lyskeproblemer, ligesom Jesper Nøddesbo blev sparet på grund af et slag i ryggen. Med en skadesliste, der i forvejen tæller Mads Mensah Larsen, Anders Eggert og Rasmus Lauge, begynder der at være rigeligt med bekymringer på den front for Ulrik Wilbek.

Danmark har nu to sejre ud af to mulige i Golden League, efter holdet lørdag besejrede Norge. Nu skal holdet transporteres fra Paris til Le Mans, hvor Danmark tirsdag aften spiller sidste EM-testkamp mod Qatar.