Team Esbjerg vandt søndag med 25-21 på udebane over CSM Bucuresti i kvindernes Champions League.

Team Esbjerg leverede noget af en overraskelse, da det lykkedes at slå CSM Bucuresti i håndboldkvindernes Champions League-gruppespil.

De danske mestre var endda på udebane i den rumænske hovedstad, men det storspillende danske hold sørgede for en 25-21-sejr.

Resultatet betyder, at Team Esbjerg har seks point i gruppe B, hvor både Bucuresti og Rostov-Don har syv point.

Team Esbjerg er sikker på avancement fra gruppen, men den sidste spillerunde afgør, hvor mange point holdet tager med videre til mellemrunden.

Her møder Esbjerg næste søndag gruppens svageste hold, polske Lublin, der ligger sidst uden point.

Bucuresti scorede kampens første mål i søndagens kamp, men det blev også den eneste føring, hjemmeholdet fik i hele kampen.

Danskerne fik til gengæld en god start i den rumænske heksekedel.

Esbjerg har netop forlænget kontrakten med Marit Røsberg Jacobsen, og den norske fløjspiller kvitterede ved at sende vestjyderne i front med 3-2 med sit andet mål efter seks minutter.

Danskerne lagde ud med et 5-1-forsvar, og det gav store problemer for hjemmeholdet, der havde svært ved at komme til gode afslutninger.

I den anden ende havde Esbjerg til gengæld ingen problemer med at komme igennem det rumænske forsvar, og med sin tredje scoring gjorde Kristine Breistøl det til 11-6 og tvang Bucurestis-træneren til at tage sin anden timeout.

Det satte gang i hjemmeholdet, der med fem scoringer i træk hurtigt indhentede det danske forspring, samtidig med at to Esbjerg-udvisninger gjorde det ekstra svært for danskerne.

Breistøl og Line Jørgensen sørgede dog for lidt opmuntring inden pausen, og danskerne kunne gå i omklædningsrummet foran med 13-12.

Bucurestis store stjerne Cristina Neagu er for ganske nylig blevet klar igen efter en knæskade, der har holdt hende ude siden december sidste år.

Men den rumænske profil er stadig langt fra tidligere tiders storspil, der har gjort, at hun fire gange i karrieren er blevet kåret til verdens bedste kvindelige håndboldspiller.

Esbjergenserne holdt storskytten nede på tre mål i hele kampen, og generelt havde rumænerne svært ved at finde målet.

Ikke mindst takket være Rikke Poulsen i Esbjerg-målet, der i anden halvleg stod fantastisk og nåede en redningsprocent på over 50.

Samtidig fortsatte blandt andre Breistøl med at score i den anden ende, og var med sine syv scoringer i kampen med til at sikre sejren.