Mindst 1.615 kvinder har underskrevet det støttebrev, som seks journalister fra TV 2 formulerede til Sofie Linde.

En af dem er Stine Bjerre Mortensen, der er sportsvært på TV 2. Hun sætter nu ord på, hvorfor hun har underskrevet støttebrevet.

»Jeg har underskrevet det, fordi jeg anerkender, at det eksisterer. Tiden er inde til, at vi skal tage debatten,« siger hun til B.T.

Debatten, hun refererer til, er den, som er blusset op i kølvandet på Sofie Lindes tale om sexisme i mediebranchen.

Som vært på 'Zulu Comedy Galla' brugte Linde platformen til at belyse sagen, og her fortalte hun om en ubehagelig episode, hvor hun som 18-årig blev antastet af 'en af de store kanoner' i Danmarks Radio.

Det har fået flere kvinder i mediebranchen til at stå frem og fortælle om deres oplevelser med sexisme og krænkende adfærd på arbejdspladsen.

Og nu åbner Stine Bjerre Mortensen altså også op.

»Jeg har set sexisme, og jeg har selv haft nogle oplevelser, hvor jeg har sagt fra,« siger Bjerre.

Hun ønsker ikke at uddybe de specifikke episoder, men understreger, at der ikke er tale om chefer eller andre med lignende funktioner hos TV 2, der har udnyttet deres position.

Hun antyder i stedet, at det er noget kulturelt, som eksisterer i branchen, og at det kan komme fra alle ledder og kanter:

»Det kan både være kolleger, kilder og journalister. Det er der bare.«

Hun slår dog fast, at selv om mange kvinder har været udsat for en krænkende adfærd, så har de selv et ansvar, som de ikke må løbe fra:

»Vi kvinder har selv et stort ansvar for at sige fra, hvis vores grænser overskrides. Det gælder sådan set alle mennesker her i livet. Men det kan være svært at gøre, hvis du er grøn i faget og måske er bekymret for konsekvenserne. Og den position bør ingen blive sat i.«

Stine Bjerre Mortensen har været ansat på TV 2, siden hun blev færdiguddannet i medievidenskab fra SDU, og har under hele perioden været på sportsredaktionen. Sportsjournalistikken er domineret af mænd, men om der er forskel på de forskellige grene af mediebranchen, ved hun ikke:

»Det ved jeg ikke. Der er jo en klar overvægt af mænd i sportsjournalistikken, men det er svært at vurdere, om der er en forskel.«