De danske spillere er for trætte til at træne forud for onsdagens VM-kvartfinale mod Ungarn.

Det danske håndboldlandshold får en lidt usædvanlig optakt til onsdagens VM-kvartfinale mod Ungarn.

Der bliver nemlig ingen træning i den nye arena i Stockholm. Ingen fysisk forberedelse på modstanderne. Og ingen finpudsning af samarbejdet på banen.

Opladningen foregår primært under dynerne på hotellet i udkanten af den svenske hovedstad. Her er der et søvnunderskud, der skal indhentes.

- Folk er for trætte til at træne, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Det er blevet til for lidt søvn, så det handler om at få slappet af og få indhentet så meget søvn som muligt.

- Derudover er kamptidspunktet også rykket to en halv time frem i forhold til, hvad vi har været vant til. Det gælder om at få så friske ben som muligt, siger landstræneren.

Aflysningen af tirsdagstræningen får en blandet modtagelse af Niclas Kirkeløkke.

Han blev hentet til Sverige i huj og hast og kastet hovedkulds ind i kampen mod Egypten uden at have trænet med holdkammeraterne.

Nu kan han konstatere, at han heller ikke før mødet med ungarerne får chancen for at få øvet forsvarsspil med Henrik Møllgaard, Magnus Saugstrup og de øvrige specialister.

- Det ville have været fedt for mig at få nogle træninger. Det er ikke optimalt på nogen måde. Jeg kunne dog mærke mod Egypten, at jeg faldt lettere ind, end jeg havde regnet med.

- Det var en speciel følelse at blive kastet ind uden at have trænet, men det gik fint, synes jeg. Det kommer mig til at gode, at jeg har været med før, så jeg kender forsvarssystemet, siger Kirkeløkke.

Også han er dog ramt af det søvnunderskud, der ofte indfinder sig under slutrunder, hvor Danmark konsekvent spiller sent.

Det bliver som regel et godt stykke ud på de små timer, før spillerne falder i søvn. Og tirsdag morgen skulle de tilmed tidligt op, fordi de skulle flyve fra Malmø til Stockholm.

- Det har været godt at få en lur og fred og ro på hotellet. Jeg har godt nok været baldret. Det er jo altid svært at falde i søvn efter kampene. Der er mange tanker og meget adrenalin, der kører rundt, siger Kirkeløkke.

/ritzau/