Sidst Randers og Sønderjyske mødte hinanden endte det med en regulær afklapsning til sønderjyderne. Det var dengang. Siden er der sket meget hos de sønderjyske kvinder, der dog igen måtte se sig slået af kronjyderne.

Fra JydskeVestkysten:

Denne gang lød nederlaget på 25-19, og det var på mange måder et fair resultat i en forholdsvis lige og intens kamp.

Med Sønderjyske's opblomstring gennem sæsonen var der dog heller ikke på forhånd lagt op til, at det skulle blive en ren walk-over for gæsterne. Og da udeholdet desuden måtte lade Katrine Fruelund blive hjemme på grund af en skade, var der umiddelbart lagt i ovnen til en relativt lige kamp.

Det begyndte dog ganske skidt for hjemmeholdet, der havde voldsomme problemer med at finde hinanden i det etablerede angrebsspil.

I de første fem minutter sad man rent faktisk med fornemmelsen af, at de sønderjyske kvinder ville have nemmere ved at finde hinanden, hvis lyset blev slukket i Aabenraa Idrætscenter. Det er muligt, at træner Jan Laugesen stod med samme fornemmelse på sidelinjen, for allerede efter fem minutter brugte han sit grønne time-out-kort.

Opsangen fra manden i spidsen hjalp tilsyneladende, for SønderjyskE spillede straks mere frigjorte og med langt mere fantasi. Samtidig begyndte Orsolya Kurucz at tage godt fra i målet, og derfor kunne hjemmeholdet også gå til pause med 12-15. Ikke dårligt, når man efter små ti minutter var nede med 3-8.

Anden halvlegs første kvarter bød på masser af flot håndbold, og det kom især fra Sønderjyske. Spillerne viste overskud, engagement og den efterhånden berømte vilje til at arbejde en vis legemsdel ud af bukserne for hinanden. Det betød, at stillingen hed 18-19 efter 16 minutters spil, og så var der for alvor dømt spænding til det sidste. Troede man. For som en anden nytårsraket, man har glædet sig til, og som så ender som en fuser, gik gnisten ud hos hjemmeholdet.

Orsolya Kurucz tog intet i målet, forsvaret hang ikke sammen, og i angrebet endte det med en mindre opløsning. Her var det for alvor tydeligt, at Sønderjyske mangler noget erfaring og fysik i deres spil, for det er ganske enkelt ikke godt nok, at holdet på den måde går ned i de sidste ti minutter af en kamp, hvor de har chancen for at spille med om pointene. Det er en af de ting, som Jan Laugesen og co. skal arbejde med i 2009.

Erfaring kommer dog som bekendt at kampe, og i går var det tydeligt, at hjemmeholdet allerede har fået meget mere erfaring end i de to holds første indbyrdes opgør i år.

Randers HK kan dog i aften hoppe ind i det nye år med en sejr i champagneglasset, mens Sønderjyske kan tænke tilbage på en kamp, der fusede ud mellem hænderne på dem. Det ændrer dog ikke indtrykket af, at Sønderjyske i 2008 har fået vist, at de godt kan spille med i kvindernes bedste liga.

Kampen i Tal:
SønderjyskE - Randers HK 19-25 (12-15)
Stillinger undervejs: 3-6 (8 min.), 6-9 (16 min.), 7-11 (24 min.), 15-16 (38 min.), 18-21 (46 min.), 18-24 (54 min.) Mål
SønderjyskE: Maria Krøyer 6, Kathrine B. Nielsen 3, Sabrine K. Schmidt 3, Thea Keller 2, Camilla Larsen 2, Alena Polaskova 1, Signe Uhrskov 1, Nikoline B. Nielsen 1, Randers HK: Camilla Dalby 9, Nina Wörz 6, Zenite Bojik 5, Berit Kristensen 3, Mie Augustesen 1, Gitte Andersen 1.