Skjerns danske mestre trak sig ud af et tæt CL-opgør mod Celje med en smal sejr og to point i første kamp.

Celje. Skjern Håndbold og Champions League fortsætter med at gå hånd i hånd.

Efter succesen i sidste sæson indledte det danske mesterhold turneringen i en af topgrupperne med en sejr og to point søndag.

Her var Skjern på besøg hos de slovenske mestre fra Celje, og vestjyderne kunne rejse hjem med en smal sejr på 27-26.

I sidste sæson spillede Skjern sig hele vejen til kvartfinalen.

Her blev de senere finalister fra Nantes endestation, efter at Skjern i ottendedelsfinalen havde sendt det ungarske storhold Veszprém ud af turneringen.

Søndag var Skjern så på endnu en opgave på en svær udebane, og klubben kan glæde sig over de to point så tidligt i gruppespillet.

Senere venter igen hård modstand i en gruppe, der ud over Skjern og Celje også tæller Paris Saint-Germain, Flensburg-Handewitt, Szeged, Zagreb, Nantes og HC Motor.

Den smalle sejr blev sikret uden de rutinerede kræfter i Thomas Mogensen og Kasper Søndergaard, da begge var ude med skader.

Opgøret var tæt, og første halvleg blev også en tæt affære, hvor de to hold fulgtes ad.

I de sidste sekunder fik Skjern dog trukket en udvisning på to minutter på Celjes Igor Ancic, inden vestjyderne gik til pause bagud 12-13.

Sebastian Augustinussen sørgede for hurtig udligning til 13-13, da Skjern var i overtal, og Anders Eggert var iskold, da han på et straffekast udlignede til 15-15.

Skjern-spillerne mistede dog overblikket i vigtige faser i perioden og var pludselig bagud 15-18 efter ni minutter.

Tre hurtige reduceringer skabte så igen spænding i den tætte dyst, da Eggert udlignede til 18-18.

Skjern hang i, og Sebastian Augustinussen udlignede til 21-21 fra fløjen med 12 minutter igen, og det blev endnu bedre for den danske klub.

Jan Grebenc sørgede for 23-21-føring, og med to minutter tilbage var det så Bjarte Myrhol, der øgede til 27-24-føring, mens unge Emil Nielsen tog et straffekast.

Dermed lå sejren til Skjern, der dog indkasserede to mål i slutfasen, så de sidste sekunder alligevel blev spændende.

Næste opgave for Skjern i Champions League bliver hjemmekampen mod ukrainske HC Motor 23. september.