Efter separationen med Christina Roslyng har Lars Christiansen fået et nyt omdrejningspunkt i livet

Lars Christiansen går ikke kun og glæder sig til at komme i gang med EM. Han glæder sig egentlig også til at komme hjem igen. Hjem til sin søn Frederik. For Lars Christiansen ser desværre ikke så meget til sin fire-årige søn, som han gjorde engang. Den tidligere landsholdsspiller, Christina Roslyng Christiansen og Lars Christiansen blev nemlig separeret sidste år. Derfor er familien splittet op, så Christina Roslyng og Frederik nu bor i Juelsminde, mens Lars Christiansen stadig bor og spiller håndbold i Flensburg. Men det er kun indtil sommer. For så forlader landsholdsveteranen sin klub igennem 14 sæsoner og drager hjem til en unavngiven jysk klub på en tre-årig kontrakt. Blandt andet for at være tættere på Frederik.

- Jeg savner min søn, når jeg er væk, så selvfølgelig hænger det også sammen med det. Det gjorde det også nemmere at tage beslutningen. Det er vigtigt for mig, at Frederik også mærker sin far, og nu har jeg levet et egoistisk liv i rigtig mange år, så jeg er da glad for mit valg, siger Lars Christiansen til Ekstra Bladet fra landsholdets EM-lejr i østrigske Linz.

Efter separationen har den 37-årige Christiansen naturligvis stillet sig selv en masse spørgsmål. Og han er kommet frem til, at det vigtigste for ham og hans familie lige nu er, at han agerer i rollen som far. Han vil skabe et nyt fundament, hvor han skal fungere som spiller, menneske og far.

- Jeg har altid tænkt rigtig meget over tingene, men jeg har nok ikke bekymret mig så meget. Jeg har levet i det, jeg har været i, og håndboldmæssigt var det jo så dejlig nemt i Flensburg. Men der er sket mange ting i de senere år, der har tvunget mig til at standse op og revurdere mit liv. Hvad kan jeg tage med, og hvad skal jeg slippe – og hvad har jeg i grunden brug for, siger Christiansen, der endnu ikke vil afsløre navnet på sin kommende arbejdsgiver og slet ikke tænker ret langt ud i fremtiden.

For Lars Christiansen drejer det sig om nutiden, så da han bliver spurgt, om han skal på kærestemarkedet, forklarer han, at det slet ikke er noget, der overhovedet er faldet ham ind.

- Jeg tænker slet ikke sådan. Alt drejer sig om Frederik og om at gøre ham tryg og glad. Det er mit fokus. Så de tanker tænker jeg slet ikke. Jeg er glad for, at jeg har et fantastisk forhold til Christina, vi har kæmpe respekt for hinanden. Det er fedt, fortæller Lars Christiansen, der i aften løber på banen sammen med holdkammeraterne til Danmarks første opgør under EM mod værtsnationen Østrig.