Denmark Michael Knudsen (L) vies with Qatar's Bertrand Roine (R) during the Golden league tournament handball match between Denmark and Qatar, on January 7, 2014 in Le Mans, western France. AFP PHOTO / JEAN-FRANCOIS MONIER
Denmark Michael Knudsen (L) vies with Qatar's Bertrand Roine (R) during the Golden league tournament handball match between Denmark and Qatar, on January 7, 2014 in Le Mans, western France. AFP PHOTO / JEAN-FRANCOIS MONIER Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER
Danmarks storfavoritter gav sig selv en dårlig optakt til EM på hjemmebane, da de højst overraskende måtte nøjes med 23-23 mod upåagtede Qatar i den sidste testkamp ved Golden League i Frankrig.

Kampen blev et ærgerligt punktum for træningsturneringen i det franske, hvor Danmark ellers havde gjort det glimrende i de to første kampe med sejre over Norge og Frankrig.

Nogen stor håndboldoplevelse blev det aldrig i Le Mans tirsdag aften. Det danske landshold havde tydeligvis svært ved at finde motivationen og komme op i omdrejninger i kampen.

Frygten for at få skader få dage før EMs start så ud til at påvirke de danske spillere mentalt. Der var ingen spillere, som var i nærheden af det høje niveau, de fleste spillere leverede på i søndagens flotte sejr over de franske værter.

Derfor blev det en kamp uden den helt store nerve og intensitet. Til gengæld leverede begge hold mange tekniske fejl, og det blev derfor en uskøn affære.

De mange fejl kan man forvente af et hold som Qatar, men efter to gode danske præstationer mod Norge og Frankrig var det et dansk landshold med usædvanligt mange koncentrationssvigt bidrog til at gøre det til en meget lidt seværdig håndboldkamp.

De to hold fulgtes ad i det meste af kampen og skiftes til at være i front på måltavlen med et enkelt eller to mål. Ved pausen var Danmark foran 14-12, og det så ud til, at de danske favoritter begyndte at få kampen en smule under kontrol. Men fra anden halvlegs start smed Danmark igen en række bolde væk og bød Qatar inden for i kampen igen.

Det betød, at landstræner Ulrik Wilbek måtte droppe planerne om at spare flere af profilerne for at minimere risikoen for at undgå det, der ville være et fuldstændig sensationelt - og dybt pinligt - dansk nederlag.

Derfor kom blandt andre Rene Toft Hansen og Mikkel Hansen på banen igen efter korte hvil på den danske udskiftningsbænk. Men selvom det mod slutningen af kampen lignede en dansk sejr, så lykkedes det altså Qatar at få hevet et uafgjort resultat hjem.

Efter de tre Golden League-kampe i Frankrig vender landsholdet igen hjem til Danmark, hvor de sidste detaljer bliver finpudset, inden Wilbeks tropper på søndag åbner det historiske EM på dansk grund i kampen mod Makedonien.

Jyske Bank Boxen i Herning agerer dansk hjemmebane - som den gør det under hele slutrunden. Måske hele vejen frem til den finale, som Danmark satser på at nå til, så de kan opfylde målsætningen om at vinde EM-guldet. Men spillet skal altså være af en helt anden karat, end det var mod Qatar.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.