Pressenævnet kritiserer BT i denne sag - se kendelsen her

Skanderborgs håndboldherrer var så desperate for at komme i slutspillet i sidste sæson, at de så stort på matchfixing-reglerne og forsøgte at købe sig til en afgørende sejr over Sønderjyske.

BT kan onsdag afsløre, at enkelte Skanderborg-spillere forud for den sidste kamp i grundspillet mod netop Sønderjyske rettede henvendelse til sønderjyderne for at spørge, hvor 'mange penge de skulle have for at lægge sig ned', så Skanderborg kunne vinde kampen.

Det erfarer BT fra flere Sønderjyske-spillere, som ønsker at være anonyme af frygt for eventuelle repressalier. Der er tvivl om det præcise beløb, som Skanderborg-spillerne har været villige til at betale, men flere kilder taler om 15.000 kr.

Scenariet før sidste kamp i grundspillet var, at Skanderborg med en sejr over Sønderjyske kunne sikre sig en overraskende plads i slutspillet, hvis kriseramte Bjerringbro-Silkeborg (BSV) samtidig tabte hjemme til Skjern. Kampen var på papiret ligegyldig for Sønderjyske, der var sikker på en plads i slutspillet uanset udfaldet. Og det så nogle af Skanderborg-spillerne altså som en mulighed for at købe sig til en sejr over sønderjyderne.

Men ifølge BTs oplysninger valgte Sønderjyske-truppen at afvise østjydernes økonomiske tilnærmelser, der altså angiveligt var på 15.000 kr. Netop 15.000 kr. var dog det beløb, som Sønderjyske alligevel endte med at få for deres indsats i kampen, som de vandt med 34-28 - men som BT kunne afsløre i juni, så kom pengene fra BSV-spillere, der havde overført beløbet til Sønderjyskes bødekasse for at booste deres motivation til mødet med Skanderborg, hvor BSV havde brug for en Sønderjyske-sejr for at være sikker på en plads i slutspillet.

Det er et brud på reglerne for 'matchfixing og uetisk adfærd' og den første sag af sin slags i dansk håndbold, og efter BTs afsløringer er Danmarks Idrætsforbunds Matchfixingnævn i øjeblikket i gang med at undersøge sagen, hvor der forventes domsafsigelse mod BSV og Sønderjyske inden starten på den nye sæson.

Og nu viser det sig altså, at der også har været Skanderborg-spillere, som har forsøgt at omgå reglerne og købe sig til de to point, der kunne sende dem i slutspillet. I Skanderborg kender formand Jens Christensen godt til 'rygter' om Skanderborg-spillernes lemfældige omgang med matchfixing-reglerne, men han afviser, at hans spillere har gjort noget forkert.

- Jeg hørte godt rygtet, da det hele (sagen med BSV og Sønderjyske, red.) kørte i juni. Og der gik vi selvfølgelig ind og tog fat i vores trup og spurgte, om det her overhovedet havde noget på sig. Men det fremgik tydeligt, at der ikke havde været fremsat noget. Så det er en klar afvisning herfra, siger Jens Christensen.

Skanderborg-formanden frygter heller ikke, at den verserende sag ved DIFs Matchfixingnævn mod BSV og Sønderjyske, hvor der har været afhøring af flere spillere, vil resultere i, at Skanderborg bliver inddraget i sagen.

- Jeg har ikke hørt noget fra DIF, og som formand både for Skanderborg og Divisionsforeningen ville det næsten være naturligt, at jeg havde hørt noget, hvis man mente, der var noget at undersøge. Jeg kan klart afvise, at der har været tale om den slags fra vores side, siger Jens Christensen.