Lyt til artiklen

Det danske herrelandshold i håndbold skal i gruppespillet ved OL i Tokyo op imod Sverige, Portugal, Egypten, Bahrain og Japan.

Det står klart efter lodtrækningen torsdag formiddag.

Dermed undgår Mikkel Hansen og co. flere af de store nationer som Tyskland, Frankrig og Spanien.

Danmark vandt OL i Rio de Janeiro i 2016 og skal altså forsvare titlen i Tokyo til sommer.

Foto: KHALED ELFIQI
Vis mere

Inden lodtrækningen var Danmark seedet i det øverste lag sammen med Norge. Derfor var Norge også det eneste hold, som danskerne ikke kunne trække.

Værtsnationen Japan fik samtidig mulighed for at vælge gruppe, da alle hold var trukket. Japans landstræner valgte Danmarks Gruppe B.

Danmark er kvalificeret til OL gennem sejren ved verdensmesterskabet i 2019, og flere af modstanderne i gruppespillet vil Danmark have i nylig hukommelse.

I finalen ved VM i Egypten i januar gjorde Danmark det af med Sverige i finalen. Her blev det til en sejr på 26-24.

Senest de danske landsholdsspillere var i kamp ved en slutrunde, blev de verdensmestre. (Arkivfoto) Mohamed Abd El Ghany/Reuters
Senest de danske landsholdsspillere var i kamp ved en slutrunde, blev de verdensmestre. (Arkivfoto) Mohamed Abd El Ghany/Reuters
Vis mere

Danmark var undervejs i VM-turneringen også oppe imod både Bahrain, Japan og Egypten. Det blev til sejre i alle tre kampe.

Egypten var det hold, der skabte størst problemer for Danmark. Her måtte de to mandskaber ud i straffekastkonkurrence, før danskerne trak sig sejrrigt ud af opgøret efter flere redninger fra målmand Niklas Landin.

I lodtrækningen var Danmark placeret i øverste seedningslag sammen med Norge, der for første gang siden 1972 er med i herrernes OL-håndboldturnering.

Norge skal møde Argentina, Spanien, Tyskland, Frankrig og Brasilien.

Den olympiske håndboldturnering skydes i gang 24. juli. Medaljekampene bliver spillet 7. august.

Holdene møder hinanden indbyrdes i gruppen én gang, og de fire bedste i hver gruppe går videre til kvartfinalerne. Derefter er det vind eller forsvind.

Alle kampe bliver spillet i hallen Yoyogi National Stadium i Tokyo, hvor der er plads til 10.200 tilskuere.