Silkeborg-Voel fra den tunge ende i ligaen hentede en storsejr hjemme over FC Midtjyllands tophold.

Silkeborg-Voels håndboldkvinder havde blot en enkelt sejr i sæsonen med til hjemmeopgøret mod topholdet FC Midtjylland tirsdag.

Det blev der dog lavet gevaldigt om på, da opgøret i HTH Go Ligaen endte med en storsejr til Silkeborg-Voel på 27-16 anført af Anna Sophie Okkels med otte scoringer.

Resultatet betyder, at Silkeborg på niendepladsen når op på fem point efter syv kampe.

Samtidig kom midtjyderne ned på jorden efter søndagens fornemme skalp i Champions League, hvor FCM slog det russiske storhold Rostov-Don 24-21.

FCM må med nederlaget til Silkeborg-Voel afgive førstepladsen til Esbjerg. De to klubber har begge ti point, men Esbjerg har spillet en kamp færre og har en bedre målscore.

Hjemmeholdet fløj afsted i kampens indledning, og Louise Lyksborg øgede til 3-0 efter tre minutter.

Samme Lyksborg måtte se træværket afværge et forsøg ved stillingen 4-1 til Silkeborg-Voel, der holdt takterne frem til 6-3.

Selv om midtjyderne forsøgte at hale ind, slog hjemmeholdet tilbage, og efter 20 minutter var Silkeborg-spillerne foran 9-6.

FC Midtjylland fik dog kontakt ved 9-10 seks minutter før pausen, men igen slog Silkeborg-Voel igen, og efter de første 30 minutter var hjemmeholdet foran 13-9.

Igen lagde hjemmeholdet hårdt ud, og tre scoringer i træk efter pausen satte FCM under pres.

Bagud 9-16 efter fire minutter af anden halvleg var mere, end gæsterne kunne rejse sig fra.

18-10 og 19-11 blev afløst af en 21-12-føring til hjemmeholdet efter et kvarter, og herefter var det blot et spørgsmål om, hvor stor sæsonens anden sejr skulle blive til Silkeborg-Voel.