Danmark er klar til semifinalerne efter et fuldstændig absurd drama mod Egypten.

Kampen måtte i to gange forlænget spilletid og straffekast, før Danmark endte med at vinde 39-38.

Danmark stod snublende tæt på sejren i de sidste sekunder af den første omgang forlængede spilletid, da Mikkel Hansen lavede en katastrofal fejl, som endte med at give Egypten muligheden for at udligne på straffekast – og den chance greb værterne.

Men danskerne havde de mest stabile nerver, da kampen skulle afgøres fra straffelinjen. Herunder kan du se B.T.s karakterer til de danske spillere.

Niklas Landin, din skønne, dejlige dreng! Verdensklasse. VERDENSKLASSE! Du er kåret til verdens bedste håndboldspiller, og hvor er det forbandet fortjent. Sikke nogle nerver i de afgørende situationer. Danmark lever – og vi takker Landin. Karakter: 10

Han fik chancen, da Niklas Landin ikke leverede varen. Og det startede fint for Kevin Møller, men i begyndelsen af anden halvleg blev han skudt i sænk, og så måtte han ud igen. Karakter: 6

Entrerede banen, da Henrik Møllgaard skulle ud for at blive lappet sammen. Han var ikke overbevisende i defensiven, og i angrebet havde han en ekstremt dyr afbrænder i den afgørende fase. Karakter: 5

Ikke på banen. Karakter: UB

En stor første halvleg fra forsvarschefen. Han måtte sætte sig ud på bænken efter et slag i begyndelsen af anden halvleg, og det gav holdkammeraterne kæmpe problemer i defensiven. Heldigvis kom 'Mølle' ind på banen igen og fik bragt orden i tingene. Karakter: 8

De hurtige fødder fik lov at danse overfor det egyptiske forsvar, og det blev med lidt varierende succes. Virkede til at mangle den sidste tro på sig selv. Og den der sidste angrebsfejl – det var mere end skidt! Karakter: 7

Lasse Andersson var fuldstændig fremragende i første halvleg. Han var med til at bringe balance i den danske defensiv, og så var hans tempo og iskolde overblik i kontrafasen en kæmpe gevinst. Men efter pausen fik han det lidt sværere. Karakter: 8

Den erfarne højre fløj var alene på posten mod Egypten, da Johan Hansen var sendt op på tribunen. Og Svan honorerede den tillid fra Nikolaj Jacobsens med fire mål på fem afslutninger – og særligt den sidste var helt ekstremt vigtig! Og så afgjorde han det hele på iskold vis! Karakter: 8

Angrebsmæssigt var det en kende for anonymt fra Mads Mensah, som mest af alt fordelte boldene. Men i forsvaret var bagspilleren rigtig god. Og så bød han ind med en ekstremt vigtig scoring i slutfasen. Karakter: 8

Fløjspilleren spillede en svingende kamp, men hvor er det uendelig ligegyldigt! For Magnus Landin satte to stensikre straffekastscoringer i kassen, da presset var større end nogensinde. Tak, tak, tak! For det får du en flot karakter! Karakter: 9

Det blev den ultimative katastrofe-kamp for Mikkel Hansen. Den danske superstjerne svigtede big time, da det gjaldt allermest. Hans fejl i slutningen af den første omgang forlængede spilletid var noget, vi slet ikke ville forvente at se fra hans hånd. Var han afkræftet efter de maveproblemer, der har holdt ham ude i de seneste kampe? Vi skal lade det være usagt, men Mikkel Hansen var langt under niveau. Det er selvfølgelig hårdt at sige, når han scorede ti mål, men han leverede flere fejl, end vi nogensinde har set det før. Han spillede uden den der ro og det kølige overblik, vi ellers altid kender ham for. Ja, han virkede nærmest stresset og forvirret. Det her kommer til at gøre ondt på Hansen i lang tid. Men du kan passende tage revanche i semifinalen … Karakter: 3

Tillykke, Magnus Saugstrup. Det var din bedste landskamp nogensinde. Det blev Aalborg-spillerens absolutte gennembrud i nationaldragten. Karakter: 9

Nøj, hvor var hans første scoring kolossalt blæret. Helt urutineret på det her niveau – og i sådan en kamp – og så ydmyger han den egyptiske målmand. Stærkt. Men der var for lang en periode, hvor han var anonym. Viste dog et højt niveau, da tingene skulle afgøres. Karakter: 8

Begrænset spilletid. Karakter: UB

Fik en tidlig udvisning og kom ikke ind igen. Karakter: UB

Landstræneren endte med at træffe en del forkerte beslutninger i de afgørende momenter. Mikkel Hansen fik for lang snor undervejs. Og hvorfor tog han den sidste timeout så sent – og hvorfor var der ikke en mere klar kommunikation? Nå, skidt pyt – landstræneren endte jo med at vinde kampen og hans insisteren på syv-mod-seks-spillet gav pote i vigtige perioder i den forlængede spilletid. Karakter: 7