Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Én kamp mere. Og så er det farvel til en dansk legende.

For landsholdsspilleren Lasse Svan stopper sin karriere efter denne sæson, og derfor sagde han onsdag aften farvel til de tyske fans fra Flensburg-Handewitt.

Det skete efter den sidste hjemmebanekamp mod Bergischer HC, hvor en tydeligt rørt Svan greb mikrofonen. Et øjeblik, den tyske klub har delt i en række Instagram-stories.

»Jeg har jo allerede i et år vidst, jeg ville slutte karrieren efter denne lange sæson. Man har sagt til mig, at så kunne jeg forberede mig på en dag som i dag.«

Sådan lød det fra Svan, der gik ind til kampen hånd i hånd med sine to børn. Men han måtte også erkende, at det var ekstremt følelsesladet at tage afsked.

»Men de sidste par uger har været hårde, for man kan selvfølgelig ikke forberede sig på sådan en dag,« lød det fra Svan, der havde tårer i øjnene, og stemmen knækkede da også, da han skulle tage hjemmebaneafsked med den klub og de fans, der har støttet ham i så mange år.

»Tak, fordi I har troet på mig og ladet mig spille i Flensburg-trøjen. Og ikke bare spille i den, men også vinde titler i den,« sagde den danske stjerne.

Allerede inden kampen havde han spået, det ville blive en rørende dag for ham.

Lasse Svan hyldes efter herrehåndbold testkampen mellem Danmark og Polen, i Royal Arena i København, torsdag den 14. april 2022.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Lasse Svan hyldes efter herrehåndbold testkampen mellem Danmark og Polen, i Royal Arena i København, torsdag den 14. april 2022.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»At spille her og at løbe ind på Flens-Arena betyder ubeskriveligt meget for mig. Jeg glæder mig til i morgen (kampen onsdag, red.) og håber, at vi kommer til at få en hyggelig og sjov dag – og måske også kommer til at græde lidt,« lød det i et opslag fra Svan inden onsdagens kamp.

38-årige Lasse Svan har spillet i Flensburg-Handewitt siden 2008, efter han skiftede til klubben fra GOG. Der mangler blot én kamp i sæsonen mod Füchse Berlin, og herefter kan han kalde sig 'tidligere håndboldspiller'.

14. april spillede Svan sin sidste kamp i den danske landsholdstrøje, hvor det blev til en sejr over Polen.

Han nåede i alt 246 kampe i rødt og hvidt.

Andre læser også