Juletiden og store håndboldslutrunder hænger bare slet ikke sammen.

I dagens episode af 'Rikkes Røverhistorier' fortæller den tidligere landsholdsstjerne Rikke Hørlykke om, hvordan det var i flere år at gå glip af julehyggen, fordi kvindelandsholdets slutrunder altid falder i december.

»Det er sgu noget mærkeligt noget det der med at tjekke ud af julehyggen. Og det der med, at når alle skal begynde at købe gaver og åbne kalenderpakker, så er man bare væk,« fortæller Rikke Hørlykke. HØR HELE RØVERHISTORIEN I VIDEOEN ØVERST.

»Man er i en eller anden form for boble i en måned eller halvanden. Der fokuserer man bare på at få det der mesterskab bedst muligt af vejen, og man registrerer faktisk slet ikke, hvad der sker hjemme i Danmark i den periode.«

Foto: Claus Fisker
Vis mere

Rikke Hørlykke, der både har vundet EM- og OL-guld for Danmark, afslører dog, at der var landsholdsstjerner, der ikke kunne undvære juleriet.

»Der var så nogle, der altid valgte at slæbe en masse julepynt, pakkekalendere, gaver til hinanden, slik og chokolade. For de kunne ikke undvære det der,« lyder det fra Hørlykke, der som regel også fik spoleret jule-højdepunktet af slutrunderne.

»Når man kommer hjem, så er man helt færdig! Man har været i det her gear i så mange uger og måneder, at man klapper helt sammen. Og så er man faktisk typisk syg juleaften.«

Hver dag under EM i kvindehåndbold fortæller Rikke Hørlykke røverhistorier fra sin håndboldkarriere her på bt.dk.