Med en firemålssejr over mod Bjerringbro-Silkeborg befæstede Ribe-Esbjerg positionen i toppen.

Hårdt satsende Ribe-Esbjerg skuffede i sidste sæson, men efter sommerpausen ser træner Lars Walther ud til at have fået sat skik på sit mandskab.

Efter en hjemmesejr på 30-26 over Bjerringbro-Silkeborg er vestjyderne nu alene på andenpladsen i herrernes håndboldliga, Primo Tours Ligaen, med to point op til Aalborgs regerende mestre.

En stærk indledning på anden halvleg indbragte Ribe-Esbjerg en massiv føring, som gæsterne trods en ihærdig slutspurt ikke formåede at hale ind.

Det var ellers Bjerringbro-Silkeborg, der begyndte bedst, men anført af den velspillende veteranmålmand Søren Rasmussen overtog hjemmeholdet initiativet.

Sekunder før pausefløjtet kunne Lars Mousing bringe Ribe-Esbjerg i spidsen med 17-15 fra sin position på stregen.

Medvinden fortsatte for hjemmeholdet efter sidebyttet, hvor Bjerringbro-Silkeborg havde alverdens problemer med at passere Søren Rasmussen.

Det udnyttede Ribe-Esbjerg til at bringe sig foran 23-17 med godt 20 minutter igen.

Bjerringbro-Silkeborg var dog ikke slået og åd sig gradvist tilbage i kampen. Fem minutter før slut hamrede Nikolaj Øris bolden i nettet til reducering til 26-28, og så var spændingen pludselig tilbage.

En udvisning af Klaus Thomsen kort efter blev dog dyr for gæsterne, der tabte den efterfølgende undertalsperiode 0-2, og så var spillet ude for træner Peter Bredsdorff-Larsens tropper.

Med sejren har Ribe-Esbjerg på andenpladsen 11 point efter syv kampe. Bjerringbro-Silkeborg er nummer tre med to point færre.