Lyt til artiklen

Landstræner Jesper Jensen fik ekstremt dårlige nyheder tirsdag, da de to landsholdsstjerner Kristina Jørgensen og Anne Mette Hansen blev testet positiv for corona.

Senere på dagen kom det dog frem, at de to landsholdsspillere har afleveret en negativ pcr-test.

Alligevel skal Jesper Jensen nu til at forholde sig til en ny coronasituation, når han står i spidsen for håndboldkvinderne ved EM-slutrunden i Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro.

»Vi har vænnet os til det, men håber på, at det ikke kommer til at fylde noget. Hvis det gør det, så skal vi nok løse det. Jeg er bekymret over det, men det er en bekymring, som vi har lært at være i,« siger Jesper Jensen til B.T. og fortsætter:

Mie Højlund.
Mie Højlund. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Det var en problematik til VM i Spanien og EM i Herning. Jeg har ikke prøvet andet og det er jo en del af præmissen i øjeblikket, som vi har været dygtige til at være i. Og forhåbentlig bliver det et mindre tema nu end det har været de sidste par år.«

25-årige Mie Højlund er en af profilerne på et dansk landshold, der tager til slutrunden for at hente medaljer med hjem til Danmark. Hun har sammen med holdkammeraterne skullet vænne sig til en anderledes hverdag igen, som hun desværre har prøvet det lidt for ofte.

»Det er sådan lidt mærkeligt at have spillet i ligaen og Champions League-kampe, uden at der har været fokus på corona. At blive kastet tilbage i den boble, som vi var i for noget tid siden, er meget specielt. Nu handler det pludselig om afstand og afspritning igen.«

Er det noget, der bekymrer dig? 

»Da det gik op for en, at det var en faktor, blev man selvfølgelig nervøs og bevidst om, at det skal man prøve at undgå, men det bekymrer mig ikke,« siger Mie Højlund.

Danmarks første kamp ved EM-slutrunden er mod Slovenien fredag 4. november, og til selve slutrunden er dog ikke de samme krav om at teste sig, som der er lige nu for håndboldkvinderne.

Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) har nemlig besluttet, at alle spillere og ledere skal testes to gange inden for de sidste fire dage før ankomst til EM. Der er dog ikke lagt op til testning under EM, medmindre deltagere får symptomer på smitte.

Mie Højlund mener derfor, at de nok skal lære at leve med den virkelighed igen, men at det ikke kommer til at påvirke hende synderligt.

»Det er selvfølgelig et fokus, som man skal sætte sig ind i, hvilken betydning det har for turneringen, og hvad konsekvenserne er af det, men ikke mere end det.«