Team Esbjerg indhentede Randers HK's føring på otte mål og var på vej mod sejr, men gæsterne fik udlignet.

Esbjerg: Efter en vild afslutning lykkedes det tirsdag aften for Randers HK at hente 30-30 ude mod Team Esbjerg i Primo Tours Ligaen i håndbold.

Johanna Westberg blev helten for gæsterne efter udløbet af de 60 minutter, da hun sendte et frikast ind bag Emily Stang Sando i værternes mål.

På det tidspunkt så det ellers ud til, at Team Esbjergs berømmede bredde var ved at få has på Randers HK, der indledte kampen på overbevisende vis.

Gæsterne førte 16-8 fem minutter før pausen, og Team Esbjerg lignede et hold, der var på vej til at tabe for første gang i ligaen i denne sæson.

Hjemmeholdet fik dog reduceret til 10-16, inden der indtraf to episoder i sidste minut af første halvleg, der måske fik afgørende indflydelse på Team Esbjergs comeback senere i kampen.

Først reddede Emily Stang Sando et straffekast fra Randers HK's Camilla Dalby, og fem sekunder før pausen fik den velspillende Estavana Polman reduceret til pausestillingen 11-16.

Team Esbjerg fik hurtigt fat efter pausen, og efter 36 minutter fik Estavana Polman reduceret til 15-17 efter en kontra.

17 minutter før tid udlignede hjemmeholdet til 21-21 ved Laura van der Heijden, der sammen med Betina Riegelhuth begyndte at hamre mål ind.

Seks et halvt minut før tid kom Team Esbjerg foran for første gang i kampen, da Maria Vestergaard scorede til 27-26, og det blev også 28-26 til værterne.

Team Esbjergs bredde så ud til at få afgørende indflydelse i slutfasen, men Randers HK kæmpede forbilledligt, og via scoringer af topscorer Camilla Dalby fik holdet holdt hjemmeholdets føring nede på et mål før den hektiske afslutning.

Her havde Team Esbjerg bolden med cirka 15 sekunder tilbage, men den blev smidt væk, og til sidst blev Johanna Westberg altså den store helt for gæsterne.

Dermed endte det uafgjort for anden gang mellem de to klubber i grundspillet. I september endte det omvendte opgør i Randers 29-29.

Estavana Polman scorede ni gange for Team Esbjerg, mens Camilla Dalby lavede syv mål for Randers i tirsdagens kamp.

FCM Håndbold topper ligaen med 21 point for 12 kampe, mens Team Esbjerg har 20 point på andenpladsen.