Jan Pytlick stopper i den makedonsk storklub Vardar til sommer.
Jan Pytlick stopper i den makedonsk storklub Vardar til sommer. Foto: ATTILA KISBENEDEK

Jan Pytlick forventer ikke at komme til at gå arbejdsløs, når han til sommer vender hjem efter halvandet års ansættelse som trænerkonsulent i den makedonske håndboldklub HC Vardar.

»Faktisk regner jeg med, at jeg har et nyt job på plads indenfor et par uger,« siger Jan Pytlick i telefonen fra Mekedoniens hovedstad Skopje.

Det har været nævnt, at den danske ligaklub HC Odense har tilbudt ham kontrakt.

»Der er det seneste døgn blevet nævnt en masse muligheder. Men lige nu kan jeg ikke kommentere på min fremtid. Det håber jeg, at alle vil respektere,« siger Jan Pytlick.

At han forlader HC Vardar efter halvandet års ansættelse og et år tidligere end planlagt, skyldes familiære årsager.

»Det var meningen, at jeg skulle opholde mig i Skopje alene det første år, og at min familie herefter skulle rejse ned til mig. Men det har vist sig ikke at være muligt. Blandt andet fordi min kone (Berit, red.) har startet eget massør-firma op,« siger Jan Pytlick.

Han lægger dog ikke skjul på, at det har været en stor oplevelse at træne spillerne i HC Vardar.

FYROM HANDBALL WOMEN CHAMPIONS LEAGUE

»Jeg er meget glad for at være i klubben. De råder over nogle af verdens allerbedste spillere. Så hver eneste arbejdsdag har været udfordrende. Derfor er jeg også ked af, at jeg må forlade klubben,« siger Jan Pytlick, der kom til Skopje for et år siden efter fyringen som træner for det danske kvindelandshold.

»Jeg fulgte VM med spænding. Men jeg har valgt ikke at kommentere på hverken slutrunden som helhed eller specifikt på det danske holds præstationer. Derfor så man mig heller ikke på tilskuerpladserne til kampene i Herning. Alt i alt havde jeg en god tid som landstræner. Vælger jeg eksempelvis at sige noget om det danske holds præstation, er der stor sandsynlighed for, at det vil blive diskuteret og fortolket. Det er jeg ikke interesseret i, og derfor tier jeg stille,« siger Jan Pytlick.

Går alt efter planen vil han have sidste arbejdsdag i HC Vardar omkring 1. juni.

»Vi er jo med i kampen om Champions League-titlen. Desuden skal vi i slutningen af maj have afgjort det makedonske mesterskab, hvor vi er direkte kvalificeret til semifinalerne,« siger Jan Pylick.

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.