Stine Jørgensens kritik af sin tidligere arbejdsgiver får nu flere til at reagere.

For efter den tidligere landsholdsanfører mandag stod frem i Spillerforeningens podcast 'Spiller til Spiller' og fortalte om en ufrivillig abort, hun gennemgik i 2019, ligesom hun rettede en kritik af Odense Håndbold, som hun spillede for på daværende tidspunkt.

Her går kritikken blandt andet på klubbens og den daværende træner, Jan Pytlicks, håndtering af situationen, da hun – ifølge hende selv – blev bedt om at fortælle sine holdkammerater om sin graviditet i en 'beklagende' tone.

Noget, hun var ekstremt bange for at gøre.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

»Jeg blev bedt om at stille mig frem foran holdet og fortælle, at jeg er gravid. Træneren (Jan Pytlick, red.) siger ikke, at jeg skal sige undskyld, men tonen er, at det skal være en beklagende forklaring. Det var starten,« lyder det fra Stine Jørgensen i podcasten.

Jan Pytlick er dog komplet uenig i den udlægning, som den tidligere Odense Håndbold-spiller kommer med

Det siger han til TV 2 Sport.

»Det er ikke rigtigt. Det er det bare ikke. Jeg har aldrig nogensinde bedt hende om at stå frem og nærmest skulle undskylde for det,« siger Pytlick til TV 2 Sport.

Efterfølgende skulle klubben angiveligt have forberedt en pressemeddelelse, hvor de ville offentliggøre den glædelige nyhed omkring landsholdsspillerens graviditet.

Men den nåede aldrig at blive sendt ud, da Stine Jørgensen og ægtemanden, den tidligere badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen, blev ramt af en tragedie.

»Der var desværre ikke hjertelyd ved 12-ugers-scanningen. Det var et kæmpe chok for Jan og jeg. Jeg havde aldrig hørt om ufrivillig abort før. Jeg havde det slet ikke i tankerne, at det kunne ske. Jeg vidste ikke, hvor normalt det var. Vi er rigtige kede af det, fordi vi havde regnet med at skulle være forældre,« siger hun i podcasten.

Noget tid efter den ufrivillige abort beder Stine Jørgensen om at få et møde med sin Odense Håndbold.

Jan Pytlick og Stine Jørgensen, da han var landstræner for Danmark.
Jan Pytlick og Stine Jørgensen, da han var landstræner for Danmark. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Men her tager det hele en drejning.

Hun havde håbet på en undskyldning fra den sportslige ansvarlige, hvor klubben indrømmede, den kunne have håndteret det hele meget bedre. Men i stedet bliver hun anklaget for kontraktbrud, påstår hun:

»Det var stik modsat. De pegede fingre. De mente, at vi havde lavet et kontraktbrud, de mente, det var uambitiøst. De var meget direkte om, hvor utilfredse de var med, at vi kunne finde på at være forældre i den kontrakt, vi havde med dem.«

»De ville også finde ud af, om jeg skulle være gravid igen. Det allerværste var, at de ville have mig ud af kontrakten, de ville have mig til at sige noget, så de kunne få mig ud af kontrakten. Det havde jeg ingen interesse i på det tidspunkt,« fortæller Jørgensen videre.

Året efter forlod hun den fynske storklub til fordel for tyske SG BBM Bietigheim.

Kort efter blev Stine Jørgensen gravid, og i dag er hun og Jan Ø. Jørgensen forældre til tvillingerne Hugo og Lulu.

Hun spiller til daglig for København Håndbold.