Danmarks nye håndboldpiger overrasker landstræner Jan Pytlick, der tror på mere succes i fremtiden.

EM er overstået, og det er blevet tid til at gøre status.

For det danske landshold betød det en femteplads, og det er noget, der glæder Jan Pytlick, som tog til Serbien og spillede om det europæiske mesterskab med et nyt kuld af spillere.

- Jeg er overrasket over, at vi kontinuerligt gennem hele turneringen har kunnet holde os oppe på det niveau. Der er ikke noget tidspunkt, hvor vi har været spillet væk. Vi skal nok nå en semifinale på et tidspunkt med det materiale her, forklarer Jan Pytlick over for TV2.

Som EM-turneringen skred frem, lignede Danmark en mere og mere seriøs kandidat til noget stort fremadrettet. 

Kun to nederlag blev det til, mens de danske piger kunne glæde sig over fem sejre.

- Det har været et fantastisk mesterskab for os, som, jeg synes, vi går meget succesfuldt ud af. Var vi kommet i semifinalen, havde det selvfølgelig været endnu bedre, men set i lyset af, at vi i oktober tog en beslutning om at ændre strategi med det danske kvindelandshold, prøve nye folk af og indføre en ny spilstrategi, synes jeg, det har været meget, meget positivt, det vi har været igennem, roser landstræneren.

Danmark kom som følge af de gode resultater i det øverste seedningslag ved lodtrækningen til VM og skal nu møde Tyrkiet til sommer over to kampe om adgangen til hovedturneringen.

Andre læser også