Det var ikke længe, Nykøbing Falster Håndboldklub nåede at have Estavana Polman i klubben.

Efter fire måneder på Falster skiftede den hollandske verdensstjerne til rumænske Rapid Bucuresti, men trods det hurtige exit er de nok ikke særlig kede af det i Nykøbing.

For efter det lykkedes for Nykøbing Falster Håndboldklub at hente den hollandske verdensstjerne, er der pludselig kommet internationalt fokus på klubben, fortæller NFH-formanden, John Brædder, til TV 2 Sport.

»Det, Polman-effekten har gjort, er, at vi nu pludselig bliver tilbudt nogle spillere fra øverste hylde i hele Europa,« siger Brædder.

NFH-formanden, John Brædder.
NFH-formanden, John Brædder. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Han tilføjer, at agenterne rundt om i Europa har fået øjnene op for, at Nykøbing Falster vil mere som håndboldklub.

Præcis som klubben udstrålede, da Estavana Polman blev hentet til, efter hun var raget uklar med sin gamle klub Team Esbjerg og cheftræner Jesper Jensen.

En situation, Jesper Jensen tidligere har kaldt »følelsesmæssigt enormt hård«.

Og situationen blev da heller aldrig løst, så Polman rykkede fra Esbjerg til Falster og kort efter videre til Bukarest, hvor hun nu skal spille fremover.

Estavana Polman havde inden skiftet til Rumænien spillet i den danske liga siden 2011.
Estavana Polman havde inden skiftet til Rumænien spillet i den danske liga siden 2011. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Selvom John Brædder ikke nåede at have glæde af landsholdsspilleren i mere end nogle måneder, sætter han pris på den tid, hun var i klubben.

»Det var stort, at NFH kunne hente en verdensstjerne til Lolland-Falster. Når man henter en så stor spiller som Estavana, er der forskellige aftaler i kontrakten,« sagde han, da Polman-skiftet blev officielt i slut-november.

Hovedpersonen selv fortalte også, at hun havde været glad for perioden i Nykøbing Falster Håndboldklub.

»Det har været en kort periode, men jeg er meget taknemmelig for, hvordan NFH, supporterne, sponsorerne og alle omkring klubben har taget imod mig.«

»Nu starter et nyt eventyr for mig på den store scene, og det er det, jeg har arbejdet for i lang tid, og jeg takker NFH for at støtte mig for at nå dertil igen,« lød det fra Polman, der danner par med den tidligere fodboldspiller Rafael van der Vaart.