Estavana Polman førte an med syv fuldtræffere i ordinær spilletid og en enkelt i den altafgørende straffekast-konkurrence, da Team Esbjergs håndboldkvinder vandt DM-finalen over FC Midtjylland og dermed sikrede sig klubbens første danske mesterskab.

Sikke en finale.

Der blev leveret drama i særklasse, da Team Esbjerg i det andet og altafgørende finaleopgør mod FC Midtjylland erobrede klubbens første danske mesterskab i kvindehåndbold.

»Guld betyder alt,« sagde vestjydernes stjernespiller Estavana Polman med et stort smil efter kampen og tilføjede:

»I december (ved håndbold-VM, red.) vandt jeg sølv med Holland. Det var en enorm skuffelse. Nu fik jeg revanche, og det har jeg det naturligvis rigtigt godt med.«

Ligesom det første finaleopgør sluttede det andet også med en sejr på 20-17 til hjemmeholdet.
Derfor skulle guld- og sølvmedaljerne afgøres i en straffekastkonkurrence, hvor Estavana Polman blev matchvinder med fuldtræfferen til 4-2.

»Jeg var overhovedet ikke nervøs, da jeg fik muligheden for at afgøre kampen til vores fordel. Faktisk slog jeg i situationen alle tanker totalt fra og valgte at knalde bolde i netmaskerne,« sagde hun med et kæmpesmil, mens autografhungrende og begejstrede fans befandt sig rundt om hende.

Esbjerg-anfører Rikke Zachariassen var i mindst lige så højt humør.

»Mesterskabet er kulminationen på de mange op- og nedture, vi i min tid i klubben har været igennem. På en dag som denne glemmer man fuldstændig, at vi for nogle år siden var i kæmpe økonomiske problemer,« sagde Rikke Zachariassen.

Også denne sæson har været turbulent for Team Esbjerg, der i efteråret sagde farvel til playmaker Lotte Grigel, fordi hun følte sig overset af træner Lars Frederiksen.

»Den sag er ikke glemt og har fået os til at rykke os tættere sammen i klubben. Lige nu er jeg bare glad for guldet. Men det var godtnok en tæt finale, hvor vi lige så godt kunne være endt som taber,« sagde Lars Frederiksen.

Han har et år tilbage af sin trænerkontrakt. Men om han igen får den tidligere herrelandsholdsspiller Lars Krogh Jeppesen som assistent er endnu ikke afgjort.

»Min aftale med Team Esbjerg udløber efter denne sæson. Nu tager jeg en snak med klubben, og så tager vi den derfra. Men lad mig understrege at situationen er udramatisk. På samme tid sidste år havde vi heller ikke en aftale på plads,« sagde Lars Krogh Jeppesen, der var enig i Lars Frederiksens finaleanalyse.

»Vores spil i første halvleg var nervøst. Men vi fik talt tingene godt igennem i pausen, og herefter hamrede pigerne jo igennem. Presset på dem var stort. Men de klarede det, og det fortjener de stor ros for,« sagde Lars Krogh Jeppesen.

Hos FC Midtjylland spillede den tidligere landsholdsspiller Susan Thorsgaard afskedskamp inden det kommende skifte til HC Odense.

»Det var ikke lige denne afslutning på min tid i FCM, jeg havde ønsket. Men vi kan takke os selv for nederlaget. Flere gange i kampen havde vi muligheden for at trække scoringsmæssigt fra Esbjerg, men desværre greb vi den ikke,« sagde Susan Thorsgaard.

Både Team Esbjerg og FC Midtjylland er kvalificeret til efterårets Champions League-gruppespil.
Men i forhold til denne sæson bliver det i ændret udgave.

På nuværende tidspunkt står det fast, at FC Midtjylland udover Susan Thorsgaard også mister klassespillere som Ana Vojcic og Jenny Alm, mens såvel Stine Bodholt Nielsen som Betina Riegelhuth vil være fortid i Team Esbjerg.

»Vi vil de kommende måneder forstærke holdet. Men her og nu har vi kun hentet Lærke Møller,« sagde Team Esbjergs sportschef Thomas Hylle, der ser frem til fredagens guldfest i Esbjerg.

»Byens ishockey-mænd vandt DM-guld for 14 dage siden. Nu er det håndboldkvindernes tur til at blive fejret på samme måde, og det har de fortjent,« lød hans slutreplik.