Han havde telefonen klar. Og en tekst. 

Den svenske keeperstjerne Andreas Palicka spillede selv en hovedrolle i EM-skandalen, der fandt sted fredag aften. 

Her scorede Frankrig på frikast efter tid og fremtvang forlænget spilletid. Men målet skulle aldrig have talt, Elohim Prandi løftede foden, men dommerne så ikke situationen igennem på video, som de havde mulighed for. 

Til kæmpe forbavselse for alle eksperter og hele håndboldverden. I stedet vandt Frankrig semifinalen og skal nu møde Danmark. 

Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Og lørdag formiddag greb Palicka pludselig sin telefon. Et screenshot af EHFs hjemmeside var klar til at blive læst op. Han havde noget på hjerte. 

'Vi vil altid sørge for, at teknologi bliver brugt til sit fulde potentiale for at kunne forberede håndbolden på og udenfor banen,' lyder oplæsningen fra keeperen for pressen lørdag formiddag i Lanxess Arena i Køln. 

»Nu har vi været involveret i to af de her situationer under EM. Jeg synes, det er en god tekst at henvise til, hvis man vil tale videre om det her,« siger han med henvisning til afgørelsen i mellemrundekampen mod Danmark. 

Han synes, at der burde være flere, der kunne blande sig i de afgørende situationer. 

Palicka havde telefonen klar.
Palicka havde telefonen klar. Foto: Foto: Johnny Wojciech Kokborg
Vis mere

»Dommerne er også bare to mennesker, der står. Vi har gode dommere, men vi må hjælpe hinanden. Der må kunne findes flere, der kan træffe de her beslutninger,« lyder det fra Palicka. 

Han var selv chokeret over, at Elohim Prandi overhovedet kunne score. Målet er blevet hyldet af blandt andet EHF, og det giver en bitter smag. 

»Altså selve målet... Det er jo århundrets mål! Det er jo det. Det kan man ikke tage fra ham. Det er ikke mange, der kan score det. Jeg blev selv chokeret.« 

»Men det er en bitter smag for os. Ikke målet, men selve situaition. Vi tager ansvar for os selv, og alt vi står for. Det viser sig jo, at det ikke var reglerne, men jeg vil ikke tage noget fra Prandis mål.«

Sverige møder nu Tyskland i bronzekampen søndag.