Mikkel Hansen vender hjem til Danmark og Aalborg Håndbold i sommeren 2022.

Men hvorfor – og hvorfor lige dér? Det er to af de store spørgsmål, der endnu står ubesvarede tilbage.

Hvorfor ved lige nu kun Mikkel Hansen og Aalborg, men timingen er en anden sag.

I sommeren 2022 udløber Mikkel Hansens kontrakt med franske Paris Saint-Germain. Herefter er den danske verdensstjerne fri til at skifte klub kvit og frit. Dermed skal Aalborg Håndbold ikke betale en overgangssum til den franske hovedstadsklub for at få papir på Mikkel Hansen.

(ARKIV) Handball - Men's EHF European Handball Championship - semi-final - Denmark v Sweden - Arena Zagreb, Zagreb, Croatia - January 26, 2018. Mikkel Hansen of Denmark reacts. Ifølge TV2 Sport og B.T. har den danske håndboldstjerne skrevet under på en kontrakt med Aalborg Håndbold. Det skriver Ritzau, torsdag den 18. februar 2021.. (Foto: ANTONIO BRONIC/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Handball - Men's EHF European Handball Championship - semi-final - Denmark v Sweden - Arena Zagreb, Zagreb, Croatia - January 26, 2018. Mikkel Hansen of Denmark reacts. Ifølge TV2 Sport og B.T. har den danske håndboldstjerne skrevet under på en kontrakt med Aalborg Håndbold. Det skriver Ritzau, torsdag den 18. februar 2021.. (Foto: ANTONIO BRONIC/Ritzau Scanpix) Foto: ANTONIO BRONIC
Vis mere

Det er de gode økonomiske nyheder for Hansens nye klub. Men der er også en stor økonomisk gulerod for Hansen selv ved at vende hjem netop næste sommer.

Netop i august næste år er det præcis 10 år, siden Hansen forlod Danmark og AG København til fordel for Paris og PSG. Dermed kan landsholdsstjernen benytte sig af den lukrative forskerordning, der muliggør en lavere skatteprocent til personer, som ikke har været skattepligtige i Danmark i 10 år.

Med forskerordningen bliver stjernens løn beskattet med helt præcis 32,84 procent. Hansen slipper dermed væsentligt billigere på skattebilletten, end hvis han var rejst hjem nu. I så fald havde topskatten på op til 52 procent gjort et større indhug i hans løn.

Mikkel Hansen tjener ifølge flere medier i dag et tocifret millionbeløb i det franske, og også når han vender hjem til Danmark vil lønsedlen ramme noget over de 818.335,80 kroner årligt. Det er det beløb, man minimum skal tjene for at komme ind under den lukrative ordning, som der kan nydes godt af i syv år frem.

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY
Vis mere

Forskerordningen er egentlig et redskab brugt til at tiltrække højtkvalificeret arbejdskraft til Danmark fra udlandet i den videnskabelige verden, men talrige hjemvendte danske sportsstjerner har også nydt godt af ordningen.

Jesper Nøddesbo kunne efter 10 år i Barcelona nyde godt af det lave skattetryk, da han vendte hjem til Bjerringbro-Silkeborg.

Også Nicklas Bendtner blev kvalificeret til ordningens vilkår, da han efter en længere udenlandsrejse i klubber som Arsenal, Juventus og Rosenborg vendte hjem til Danmark efter 14 år i udlandet.

Mikkel Hansen vil være 34 år, når han om halvandet år tiltræder i Aalborg Håndbold.