Danmark rejser til EM i Kroatien som vindere af Golden League efter en stærk præstation i 29-28-sejren over Frankrig.

På lørdag går der løs ved EM i Kroatien for de danske håndboldherrer, og her kommer danskerne med en god portion selvtillid efter en flot sejr over de franske verdensmestre ved den sidste kamp iGolden League-turneringen.

Torsdag smadrede man Egypten 37-21 i, siden blev det til nederlag til Norge lørdag, mens Danmark søndag så fik en sejr over Frankrig, der ellers nød godt af en hjemmebane med 12.000 tilskuere. Et mål i sidste øjeblik af Rasmus Lauge sikrede sejren.

Danmark var ellers uden Mikkel Hansen, som har siddet ude under Golden League med knæproblemer. Heller ikke mod Frankrig turde landstræner Nikolaj Jacobsen at tage chancen med stjernespilleren. Jacobsen håber fortsat, at Hansen er med på fuld kraft i EM-åbningskampen mod Ungarn på lørdag. Men danskerne klarede sig fint på trods af Hansens fravær.

De tekniske fejl fra Norge-kampen kiggede dog frem mod Frankrig i ny og næ, men danskerne gik alligevel til pausen med resultatet 15-15 efter en godkendt indsats i første halvleg.

Efter pausen trak Frankrig dog fra.

Undervejs fik Mads Mensah Larsen direkte rødt kort for en tackling på den franske stjerne Nikola Karabatic. Det røde kort kom i en dum periode i anden halvleg, der gav franskmændene en føring på tre mål, efter de to hold ellers havde fulgtes ad kampen igennem.

Franske Adrien Dipanda modtog efterfølgende også et direkte rødt kort, og danskerne lod sig ikke smide af det franske godstog.

Danmark vendte kampen fra 21-25 til 27-27, og så sikrede Rasmus Lauge sejren på 29-28 med et mål i sidste sekund.

Landsholdet rejser mandag videre fra Paris til Kroatien, hvor man forbereder sig til starten af EM-slutrunden.