Det bliver Herning, der overtager Frederikshavns EM-kampe i håndbold til december.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside.

Dermed kommer Jyske Bank Boxen i Herning til at lægge gulv til endnu flere kampe ved EM i kvindehåndbold.

Det sker, efter DHF tidligere fredag meddelte, at den nye corona-udvikling i Nordjylland, hvor en af værtsbyerne Frederikshavn befinder sig, har sendt arrangørerne til tælling.

Jesper Jensens tropper skal spille EM-kampene i Jyske Bank Boxen i Herning.
Jesper Jensens tropper skal spille EM-kampene i Jyske Bank Boxen i Herning. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Derfor blev Frederikshavn droppet som værtsby, bekræftede både det danske og europæiske forbund, og derefter blev der arbejdet på højtryk for nå en løsning omkring slutrunden.

Fund af en muteret version af coronavirus har nemlig sendt syv nordjyske kommuner i massiv nedlukning, og det fik fredag EM-arrangørerne til at indkalde til krisemøde.

Efter krisemødet er valget så faldet på Herning.

»Med hjælp fra vores gode samarbejdspartnere MCH og Herning Kommune har vi lavet en løsning, hvor kampene i både gruppe A og B nu spilles i Jyske Bank Boxen i Herning,« siger DHF-formand Per Bertelsen og tilføjer:

»På en dag som i dag, hvor alt skal omtænkes, priser vi os lykkelige for, at vi i MCH har en så god samarbejdspartner, der ikke alene stiller sig til rådighed for at løfte selve opgaven, men som også kommer til at gøre det på et sædvanligt højt niveau.«

Dette års kvinde-EM bliver ikke den første håndboldslutrunde, der afvikles i Jyske Bank Boxen.

Ved kvinde-EM i 2010, herre-EM i 2014, kvinde-VM i 2015 og herre-VM i 2019 blev der ligeledes spillet kampe i Herning.

»Vi har rammerne og mulighederne for at udvide EM hos os med den ekstra gruppe, så derfor hjælper vi selvfølgelig, når der er brug for det, siger direktør for Messecenter, Herning Georg Sørensen, til DHF's hjemmeside og fortsætter:

DHF's formand, Per Bertelsen.
DHF's formand, Per Bertelsen. Foto: Claus Bech
Vis mere

»Vi har et mangeårigt samarbejde med Dansk Håndbold Forbund, og også under disse særlige omstændigheder løser vi sammen med dem opgaven med to EM-grupper.«

Danmark og de andre EM-nationer skal i aktion fra 3. til 20. december. Norske Trondheim er sammen med Herning vært for turneringen.

Jesper Jensens tropper spiller sine indledende gruppekampe ved EM i Herning 4., 6. og 8. december.