Odense førte med syv mål ved pausen mod Ajax København, men tabte alligevel foran eget publikum.

Ambitiøse Odense Håndbold har fortsat svært ved at få tingene til at hænge sammen i kvindernes håndboldliga, HTH Ligaen.

Trods en syvmålsføring ved pausen led fynboerne et højst overraskende nederlag på 27-28 på hjemmebane mod ligaens nummer ti, Ajax København.

Blot fire minutter før tid havde odenseanerne ellers fortsat et forspring på tre mål, men fik slet ikke scoret i de sidste minutter og måtte se gæsterne tage begge point med hjem over Storebælt.

Odense så ellers ud til at cruise mod den forventede, klare sejr, da holdet lagde afstand i første halvleg og kunne gå til pause med en føring på 17-10.

Mønsteret fortsatte i begyndelsen af anden omgang, men fire københavnske scoringer i træk ændrede 19-13 til 19-17, og spændingen sneg sig tilbage i opgøret.

Fem minutter før tid reducerede Cecilie Woller til 24-26, men da Mie Højlund kort efter genskabte Odenses forspring på tre mål, var gæsterne lige vidt.

Ajax fik dog efterfølgende lukket helt af, hjemmeholdet havnede i en målkrise, og to minutter før slut var der udlignet.

Odenses Nadia Offendal smed efterfølgende bolden væk, og så stod gæsterne med muligheden for en choksejr.

Efter en timeout fik Maja E. Jørgensen sendt bolden ind bag Althea Reinhardt til Ajax-føring 28-27, men Odense havde fortsat 15 sekunder til at sikre sig uafgjort.

Det håb varede dog kun, til Stine Jørgensen havde mistet bolden, og landsholdskaptajnen afsluttede en sløj aften med at forårsage et straffekast, som dog endte på stolpen.

Odense, som fyrede træner Jan Pytlick kort før nytår, har nu tabt to af fire ligakampe under afløser Karen Brødsgaard.

Også ligaens suveræne tophold, Team Esbjerg, smed uventet point onsdag aften.

På udebane måtte vestjyderne nøjes med 23-23 mod Aarhus United i en kamp, hvor der ikke blev scoret i de sidste fire minutter.

Det er blot anden gang, Team Esbjerg sætter point til i denne sæson.