Odense Håndbold vaklede en smule undervejs, men fik uden dramatik sikret billet til CL-kvartfinalen.

Odense Håndbold er klar til næste fase af kvindernes Champions League-turnering.

Lørdag fik fynboerne sikret en plads i kvartfinalerne, da det i den anden af to kampe mod norske Storhamar endte 30-30.

Odense gik ind til kampen med en sejr fra den første kamp på 30-22, så det skulle gå meget galt lørdag for Mie Højlund og co., hvis ikke det skulle blive til avancement.

Fynboerne var bagud med tre mål ved pausen, men fik med en god anden halvleg dræbt spændingen.

Odense-træner Ulrik Kirkely indrømmer efter kampen, at han noget uvant måtte tale med store bogstaver over for sine spillere i pausen. Intensiteten var for lav i de første 30 minutter, mener Kirkely.

- Det er klart, at man står med lidt blandede følelser efter sådan en kamp, hvor vi slet ikke leverede på det niveau, vi kan forvente af os selv. Det skal vi have kigget på.

- Men jeg er også sindssygt glad for at stå i en situation, hvor vi kan kalde os kvartfinalister i Champions League, siger han.

Nu venter det ungarske storhold Györ i en dyst om en plads ved Final 4-stævnet i starten af juni.

De to hold startede med at følges ad i lørdagens kamp. Men cirka midtvejs begyndte Odense at halte lidt efter. Fynboerne spillede sjusket - måske fordi det virkede til at være nok til ikke at lade Storhamar gøre det spændende.

Det udnyttede nordmændene til at få etableret en mindre føring. Bagud 9-11 havde Ulrik Kirkely set nok. Odense-træneren tog en timeout for at få rusket lidt op i sit hold.

Det lykkedes. Til dels. Odense fik udlignet ved 12-12, men Storhamar trak igen lidt fra og kunne gå til pause foran med tre mål.

Det skabte en smule spænding til anden halvleg. Nu var Odenses føring i det samlede regnskab ikke længere så uoverkommelig for Storhamar.

Odense fik dog hurtigt greb om kampen igen. Ti minutter inde i anden halvleg kom hjemmeholdet foran for første gang, siden der stod 5-4, da Rikke Iversen gjorde det til 20-19.

Der var efterhånden ingen tvivl om, hvem der ville gå videre. Spørgsmålet var så, hvilket af holdene der ville kæmpe mest for en mere eller mindre ubetydelig sejr.

Det så ud til at blive Odense, men med en flot opsat scoring i de sidste sekunder fik Storhamar udlignet til slutresultatet.