I den første af to kvartfinaler tabte Nykøbing F. Håndboldklub med tre mål, mens Ikast Håndbold vandt stort.

Vejen til semifinalerne i EHF European League er langtfra snorlige for Nykøbing F. Håndboldklub. Men den kunne være blevet betydeligt mere besværlig lørdag eftermiddag.

Ude mod rumænske Ramnicu Valcea løb falstringerne ind i et nederlag på 29-32 efter at have haft kurs mod en stor lussing.

Med mindre end et kvarter igen var hjemmeholdets føring på otte mål, før en god slutspurt pyntede gevaldigt på resultatet for NFH.

Tremålsnederlaget betyder dog stadig, at der ikke er plads til for mange svipsere i returopgøret, som spilles søndag i næste uge.

Holdene fulgtes ad i indledningen, hvor særligt Marie-Hélène Sajka og Elma Halilcevic holdt fanen højt for de danske gæster.

Mod slutningen af første halvleg tabte Nykøbing pusten, mens Valcea trak fra med hjælp fra sit energiske hjemmepublikum.

Valcea var ovenpå og bragte sig med 13 minutter igen på 27-19, men danskerne nægtede at give op.

Nykøbing kravlede tættere og tættere på de rumænske værter og fik sågar muligheden for at reducere forspringet til to mål to gange inden for det sidste halve minut.

Begge angreb løb dog ud i sandet, og derfor har Valcea en lille fordel før det omvendte opgør på dansk jord.

Også Ikast Håndbold deltager i kvartfinalerne i den næstbedste europæiske klubturnering. Og her ser mulighederne for avancement mere end lovende ud efter første møde med ungarske Siofok lørdag.

Midtjyderne skal ligefrem falde fuldstændig sammen i returopgøret, hvis det ikke skal blive til en plads ved Final 4-stævnet i Østrig i maj.

Ikast lukkede blot syv mål ind i første halvleg, hvor det danske hold grundlagde sin sejr på hele 30-20.

Dermed har Ikast mere end et ben i semifinalerne, som holdet også har nået de seneste to år. I 2021 sluttede Ikast som nummer fire i turneringen, mens det sidste år lykkedes at vinde bronze.