Nykøbing vinder 28-27 mod Esbjerg og overtager andenpladsen i slutspillet inden sidste spillerunde.

København. Der var lagt op til et tæt opgør i slutspilskampen mellem Nykøbing Falster Håndbold og Team Esbjerg i kvindernes bedste håndboldliga, og det leverede de to mandskaber.

Det blev i sidste ende en hjemmesejr til Nykøbing på 28-27

København Håndbold havde tidligere på aftenen sikret sig førstepladsen i gruppen og dermed også den ene semifinaleplads.

Esbjerg kunne derfor med en sejr over Nykøbing sikre sig den anden semifinaleplads i gruppen, men det formåede det jyske mandskab altså ikke.

I stedet kravler Nykøbing over Esbjerg og indtager andenpladsen i gruppen.

Med sejren kan Nykøbing selv afgøre, hvorvidt de forsvarende danmarksmestre skal i semifinalen.

I sidste runde skal Nykøbing blot have et point ude mod København Håndbold.

Esbjerg havde et lille overtag i første halvleg, men kunne ikke for alvor skabe et hul til hjemmeholdet, i en kamp som var præget af hårdt fysisk spil fra begge mandskaber.

Esbjerg-spilleren Vilde Mortensen fik hele tre to-minutters-udvisninger i første halvleg, hvilket udløser et rødt kort. Det betød, at Esbjerg måtte undvære nordmanden i anden halvleg.

Efter de første 30 minutters spil var der intet, der skilte de to mandskaber. Stillingen var 12-12 ved pausen.

Kampbilledet var langt hen ad vejen det samme i anden halvleg, hvor de to hold fulgtes ad uden at lade modstanderen stikke af.

Med et kvarter tilbage af kampen så det ud til at Nykøbing havde overtaget i kampen og bragte sig foran 23-20.

Hjemmeholdet holdt føringen resten af kampen.